Γεύσεις

Τα πρώτα πιάτα που θα αναδείξουν το Πασχαλινό τραπέζι

Ακούστε το άρθρο

Στις προετοιμασίες του πασχαλινού τραπεζιού, αυτό που απασχολεί λιγότερο την οικοδέσποινα – μαγείρισσα είναι το κυρίως πιάτο. Όση προετοιμασία και αν θέλει πάντα γνωρίζει πως θα κάνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τι άλλο, το παραδοσιακό αρνάκι. Αυτό που πραγματικά την ταλανίζει, όμως, είναι τι ορεκτικά να φτιάξει για τους καλεσμένους της.

Γιατί όπως και να το κάνουμε τα πρώτα πιάτα σε κάθε τραπέζι, πόσο μάλλον στο γιορτινό, είναι αυτό που λέμε «η πρώτη εντύπωση». Είναι εκείνα που θα δώσουν τον κατάλληλο τόνο στο τραπέζι και θ’ ανοίξουν την όρεξη των καλεσμένων μας. Φανταστείτε να ξεκινήσετε το γεύμα σας με ένα ανάλαφρο σουφλέ ή με μια νοστιμότατη τάρτα…και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Βάζουμε, λοιπόν, τη φαντασία μας να δουλέψει και φέτος φτιάχνουμε τα πιο απολαυστικά ορεκτικά, εκείνα που θα κάνουν το γιορτινό τραπέζι μοναδικά ελκυστικό.

Το τραπέζι μας μπορεί να περιλαμβάνει πολλές μοσχοβολιστές νοστιμιές, που κάνουν πάντα καλή εντύπωση και αρέσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Πρώτα απ’ όλα μια πίτα, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πασχαλινού τραπεζιού στην Ελλάδα. Προτιμήστε μια παραδοσιακή συνταγή, με φρέσκα ανάλατα τυριά, τα οποία έχουν την τιμητική τους τώρα την άνοιξη ή ακόμα και αρνί, που τού έχουν μεγάλη αδυναμία σε πολλές περιοχές της χώρας μάς, όπως η Κρήτη. Δοκιμάστε να ακολουθήσετε πιστά τις παραδόσεις και να ανοίξετε φύλλο με τα χεράκια σας. Δεν είναι όσο δύσκολο νομίζετε, πιστέψτε μας! Το μυστικό για σίγουρη επιτυχία είναι να χρησιμοποιήσετε εκλεκτά υλικά, όπως ελαιόλαδο, Αλεύρι για Όλες τις ΧρήσειςΜαγιάΜπέικιν Πάουντερ και Φαρίνα!

Εάν οι προετοιμασίες του κυρίως πιάτου, δεν σάς αφήνουν πολύ ελεύθερο χρόνο, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μία πίτα χωρίς φύλλο. Εμείς ξεχωρίζουμε σίγουρα την πίτα του βοσκού, με βελούδινο Πουρέ Πατάτας, ο οποίος είναι πάντα ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα σε κάθε γιορτινό τραπέζι. Εξίσου καλή ιδέα είναι να φτιάξετε ένα γρήγορο πιάτο με ζυμαρικά, όπως ένα σουφλέ με Μπεσαμέλ, που μικροί και μεγάλοι αγαπούν.

Βέβαια, σαν τις κρέπες δεν έχει! Οι πιθανοί συνδυασμοί γεύσεων είναι πραγματικά αμέτρητοι. Και το καλύτερο; Φτιάχνονται πανεύκολα με Μίγμα για Κρέπες. Και ποιος θα πει όχι σε μια υπέροχη κρέπα με κοτόπουλο και Μπεσαμέλ ή σε μια κρέπα με σπανάκι και τυρί; Κανείς!

Όσο για τις συνταγές; Ακολουθούν οι αγαπημένες μας, ξέρετε από αυτές που θα μείνουν αξέχαστες στους καλεσμένους σας!

via

Όλη η επικαιρότητα