Ηλεία

Τα πρώτα πρόστιμα για τις αφισοκολλήσεις

afisokollhsh.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα πρώτα πρόστιμα για παράνομες αφισοκολλήσεις αλλά και για μεταφορά κάδων απορριμμάτων χωρίς τη σχετική άδεια, από ιδιώτες, επιβλήθηκαν από τον δήμο του Πύργου, ύστερα από αποφάσεις του δημάρχου, Γαβρίλη Λιατσή.

Το ποσό των 500 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει επιχείρηση από την περιοχή της Αμαλιάδας, η οποία, σύμφωνα με την αυτοψία αρμόδιου υπαλλήλου του δήμου, φέρεται να είχε αναρτήσει διάφορες διαφημιστικές αφίσες στην πόλη του Πύργου, προκαλώντας – σύμφωνα με την απόφαση – σοβαρή ρύπανση. Το πρόστιμο επιβλήθηκε προχθές στην συγκεκριμένη επιχείρηση βάσει του Κανονισμού Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Δήμου Πύργου ο οποίος εγκρίθηκε με την 143/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εξάλλου ένα ακόμα πρόστιμο ύψους 500 ευρώ επιβλήθηκε προχθές και σε επιχείρηση του Πύργου καθώς ύστερα από την αυτοψία του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Βασίλη Σεϊντή, διαπιστώθηκε να έχουν επικολληθεί σε κάδους ανακύκλωσης και απορριμμάτων διαφημιστικά αυτοκόλλητα της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Πρόστιμο για τη μεταφορά κάδου

Η δημοτική αρχή Πύργου, όμως, δεν μένει μόνο στην παράνομη αφισοκόλληση αφού, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου, Γαβρίλη Λιατσή, επιβλήθηκε πρόστιμο, ύψους 50 ευρώ για αυθαίρετη μεταφορά κάδου ανακύκλωσης από ιδιώτη σε χωριό του Πύργου. Μάλιστα, το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον πρόεδρο της κοινότητας ο οποίος, σύμφωνα πάντα με την απόφαση, είχε ενημερώσει τον συντοπίτη του για το αξιόποινο της πράξης του, να μεταφέρει δηλαδή αυθαίρετα κάδο ανακύκλωσης – δύο φορές – χωρίς σχετική άδεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά των παραπάνω ποινών οι προσβαλλόμενοι επιχειρηματίες και ο ιδιώτης θα έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν εγγράφως εντός δέκα ημερών υποβάλλοντας την ένστασή τους. 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα