Αθλητισμός

«Τα ρούχα είναι δείκτες»: Το μήνυμα του Στέφανου Τσιτσιπά είναι γυμνό

Ακούστε το άρθρο

«Μου αρέσω καλύτερα γυμνός. Δεν το εννοώ με έναν μάταιο τρόπο… Όταν φοράς ρούχα, μπαίνεις αμέσως έναν χαρακτήρα. Τα ρούχα είναι επίθετα, είναι δείκτες. Όταν δεν φοράς ρούχα, είσαι μόνο εσύ, ωμός, και δεν μπορείς να κρυφτείς» γράφει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουίτερ και η σέλφι που συνοδεύει το μήνυμα του επιβεβαιώνει τα λόγια του. Είναι γυμνός, σε ένα κάδρο που αφήνει πολλά στη φαντασία, μιας και το μόνο έχει λάμψει μπροστά από τον φακό είναι το στέρνο του.

Αυτό το ακάλυπτο και πανέμορφο πλάνο ήταν ικανό να πυροδοτήσει τα κακά δαιμόνια του διαδικτύου, τα οποία σοκαρίστηκαν με το γυμνό και έσπευσαν να του επισημάνουν ότι πρέπει να ασχολείται με το τένις και να αφήσει τις άλλες ανθρώπινες λειτουργίες του για τους άλλους, αυτούς δεν κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά λιμνάζουν στα απόμερα της χολής και της απόγνωσης της κοινωνικής δικτύωσης. Εντάξει, δεν το είπαν έτσι ακριβώς, αυτό όμως εννοούσαν με όλα τα πικρόχολα, κενά ουσιαστικού περιεχομένου και επιθετικά σχόλια.

Κρίμα. Κρίμα, για δύο λόγους:

α) Γιατί τελικά τα τρολ και οι haters διαμορφώνουν άποψη, η οποία μπορεί εύκολα να παρασύρει στο πέρασμά της όσους δεν έχουν τόσο ισχυρή άποψη ή όσους δεν ερμηνεύουν τα κρυμμένα μηνύματα των καιρών, τα πονηρά. Και αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό για το ανοιχτό πνεύμα και τον φωτεινό ορίζοντα των πραγμάτων.

β) Γιατί ο νεοσυντηριτισμός επιβεβαιώνεται από τους «ντυμένους» που κυκλοφορούν σαν ινφλουένσερ τινάζοντας την μπάνκα των αλγόριθμων στον αέρα. Γιατί το γυμνό, τους καιρούς του ίντερνετ, διώκεται ακόμα και στα αρχαία αγάλματα. Ακόμα και σε αυτούς που μοιάζουν με αρχαία αγάλματα.

Με αυτή του την ανάρτηση ο Έλληνας τενίστας τοποθετείται. Χτυπάει τους σκοτεινούς κανόνες των σόσιαλ μίντια, που θέλουν τους ινφλουένσερ να βγάζουν χρήματα ντυμένοι με brands. Ή απλώς επιθυμεί να θυμίσει σε όλους ότι η απελευθέρωση περνάει από την αγάπη για το σώμα μας. Όπως και να ’χει είχε το θάρρος να το εκφράσει και να ταράξει τα νερά της ψηφιακής αποχαύνωσης, η οποία λατρεύει τον θυμό περισσότερο από τη χαρά. Ξεκάθαρα.

Δείτε την ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουίτερ:

Πηγή: womantoc

Όλη η επικαιρότητα