Πολιτική

Τα σχέδια Τσίπρα για την επόμενη ημέρα: Μεταρρυθμίσεις και αλλαγές

Ακούστε το άρθρο

Το απόγευμα της Πέμπτης αμέσως μετά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ3 και λίγο προτού πετάξει για Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας ήπιε στα πεταχτά έναν espresso με το επιτελείο του στη Θεσσαλονίκη.

Το θέμα της συζήτησης αφορούσε πρωτίστως τη λειτουργία του πρωθυπουργικού γραφείου, όμως αυτό που συγκράτησαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα από τα όσα τους είπε σχεδόν στο πόδι ήταν η βεβαιότητά του πως μετά τη λήξη του μνημονίου, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να γυρίσουν το κλίμα.

Γενικώς, σε όλους τους συνομιλητές του, ο πρωθυπουργός δείχνει το τελευταίο διάστημα ότι αυτό που απασχολεί περισσότερο το μυαλό του είναι η “επόμενη μέρα” του μνημονίου. Ο κ. Τσίπρας σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του διατυπώνει την πεποίθησή του πως τον Αύγουστο του 2018, η χώρα θα βγει από την επιτροπεία και μάλιστα επιτυγχάνοντας μία όσο το δυνατόν πιο “καθαρή έξοδο” από το τρίτο πρόγραμμα. Όμως πίσω από τις γραμμές όσοι παρακολουθούν τις πρωθυπουργικές αναφορές διαπιστώνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνει το σχέδιο της επόμενης ημέρας για την κυβέρνησή του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός φροντίζει συχνά να επαναλαμβάνει ότι μετά την έξοδο από το μνημόνιο η κυβέρνησή του θα συνεχίσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού ανασυγκρότησης της χώρας που θα προσδιορίσει εν πολλοίς και το στίγμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης δεν παραλείπει να θυμίζει ότι θα δρομολογήσει σημαντικές θεσμικές αλλαγές στη χώρα, ανάμεσά τους και η Συνταγματική Αναθεώρηση.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει το τελευταίο διάστημα ότι μετά την έξοδο από το μνημόνιο ο ίδιος και η κυβέρνησή του θα μεριμνήσουν για την αποκατάσταση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που καταποντίστηκαν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Εκ παραλλήλου με κάθε ευκαιρία τονίζει ότι πρόθεση της κυβέρνησής του είναι κάποια στιγμή να καταφέρει να προχωρήσει σε μείωση των φορολογικών συντελεστών διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις και τη μεσαία τάξη.  Ενώ στο ίδιο πνεύμα επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι ‘εγώ είμαι με τους αδύναμους” και ότι “ο ελληνικός  δε με εξέλεξε για να προστατέψω τους ισχυρούς” θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα περί κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας όλων όσοι έχουν υποστεί σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης…

Διαβάστε περισσότερα στο Έθνος της Κυριακής που κυκλοφορεί

Πηγή: NEWS247

Όλη η επικαιρότητα