Ηλεία

Τα σοβαρά προβλήματα του ΚΥ Γαστούνης – Κλειστό το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό

Ακούστε το άρθρο
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει  το Κέντρο Υγείας Γαστούνης ανέφερε η διευθύντρια στην  χθεσινή εκδήλωση κοπής πίτας των εργαζομένων.

Το προσωπικό του ΚΥ Γαστούνης συχνά καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στην αποστολή του και το πετυχαίνει.

Στην εκδήλωση κοπής πίτας η διευθύντρια του ΚΥ κ. Στεφανία Βουλιώτη έκανε μια σύντομη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΥ ενώ ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, τα άκουσε με προσοχή, τα κατάγραψε και στο βαθμό των δυνατοτήτων του υπό την καθοδήγηση του ΚΥ θα πιέσει την Πολιτεία για την επίλυσή τους.

Βουλιώτη: «Αυτά είναι τα προβλήματα»

Συγκεκριμένα η  διευθύντρια του ΚΥ Γαστούνης κ. Στεφανία Βουλιώτη δήλωσε «Το ΚΥ Γαστούνης που καλύπτει περίπου μια περιοχή με 60.000 κατοίκους και βρίσκεται πάνω στην ΕΟ Πατρών Πύργου είναι αποδέκτης πολλών περιστατικών τροχαίων ατυχημάτων και οξέων στεφανιαίων συνδρόμων, από τη στιγμή που ο νομός Ηλείας είναι ένας νομός με μεγάλο ποσοστό εμφραγμάτων. Τα περιστατικά αυτά απαιτούν άμεση διακομιδή στα νοσοκομεία Πύργου και Πανεπιστημιακό του Ρίου, στο αιμοδυναμικό τμήμα για στεφανιογραφία. Έχουμε παραγγείλει μηχάνημα τροπονίνης γιατί όπως είπα ο νομός μας έχει μεγάλο ποσοστό εμφραγμάτων.

Στο ΚΥ Γαστούνης εδώ και πολύ καιρό δεν λειτουργούν  το ακτινολογικό  και το μικροβιολογικό εργαστήριο. Στο μικροβιολογικό δεν υπάρχει αιματολογικός αναλυτής από το 2016. Για το ακτινολογικό έχουμε κάνει αιτήσεις για να έρθει προσωπικό τουλάχιστον για το πρωινό ωράριο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στο ΚΥ Γαστούνης γίνονται περίπου 300-400 ακτινογραφίες το μήνα.

Επίσης χρειαζόμαστε γιατρό ειδικευμένο για το πρωϊνό ωράριο. Σήμερα στο ΚΥ υπάρχουν δύο μόνο ειδικευμένοι γιατροί.  Να σας πω ακόμη ότι θα επαναφέρουμε τον θεσμό επισκεπτών ειδικευμένων ιατρών.

Το ΚΥ Γαστούνης βρίσκεται σε μια περιοχή όπου το  καλοκαίρι  ο πληθυσμός αυξάνεται λόγω τουρισμού , βρίσκεται στο χάρτη όλων των τουριστικών οδηγών, είναι σημείο αναφοράς όλων των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής, άρα και για τους λόγους αυτούς είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν αυτά που είπαμε. Ζητώ συνεργασία όλων των φορέων ώστε στόχος μας να είναι πάντα το όφελος του πολίτη»

Μαρίνος: «Σας συγχαίρω»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Αναγνωρίζω τις τιτάνιες προσπάθειες που έχει κάνει το προσωπικό κάτω από αντίξοες συνθήκες και με ελλείψεις μεγάλες και σοβαρές. Ως δήμος με την δική σας καθοδήγηση  θα πρέπει να δούμε τους τρόπους που σε συνεργασία με την Πολιτεία θα καλύψουμε τα κενά  του Κέντρου Υγείας. Όσο πιο άρτια οργανωμένο είναι το ΚΥ τόσο λιγότερα περιστατικά θα φθάνουν στα νοσοκομεία. Σας συγχαίρω ιδιαίτερα για τις προσπάθειες που κάνετε και θέλω να δούμε μαζί με τον γιατρό και αντιδήμαρχο Γιώργο Παναγούλια και τους άλλους γιατρούς του ΔΣ  το θέμα των απινιδωτών. Θέλω να επισημάνω ότι από τη σημερινή εκδήλωση απουσιάζει ένας εκλεκτός άνθρωπος ο Κώστας ο Νικολαβγένης στον οποίο εύχομαι περαστικά. Καλή χρονιά σε όλους»

Παρόντες στην εκδήλωση εκτός του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Χρήστος Γαβράς, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι συλλόγων και εκπρόσωπος του βουλευτή Διονύση Καλαματιανού.

Το φλουρί κέρδισε νοσηλευτής που θα λάβει τρεις μέρες άδεια από τον διοικητή της 6ης ΥΠΑ κ. Γιάννη Καρβέλη ενώ από 1 μέρα άδεια θα λάβει όλο το προσωπικό. Ο κ. Καρβέλης είχε αποστείλει στην διευθύντρια του ΚΥ Γαστούνης κ. Στεφανία Βουλιώτη επιστολή με την οποία εξηγούσε ότι δεν μπορεί να παρευρεθεί στην εκδήλωση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Όλη η επικαιρότητα