Ηλεία

Τα τοπικά αγροτικά προϊόντα αποκτούν προστιθέμενη αξία

Ακούστε το άρθρο

Ενημερωτική εκδήλωση   την προσεχή Τρίτη 17 Δεκεμβρίου   στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας  με θέμα « Οι Μικρές Επιχειρήσεις, Εργαστήρια – Οικοτεχνίες, , εργαλεία Τοπικής Ανάπτυξης. Δυνατότητες ίδρυσης στον αγροτικό χώρο»  

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας μέσω  της καθετοποίησης της αγροτικής παραγωγής την προσεχή Τρίτη το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρή Βασιλόπουλου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο  Δημήτρης Ρουκάς M. Sc.  Τεχν. Γεωπόνος με μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις βιολογικές καλλιέργειες με προγράμματα στην  Αγροχημεία – Βιολογικές Καλλιέργειες. Από το 2001 μέχρι το 2011 υπήρξε Εργαστηριακός Συνεργάτης στη Σχολής  Τεχνολογίας Γεωπονίας τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Κοζάνης Παράρτημα Φλώρινας .

Από το 2011 μέχρι σήμερα είναι  Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας καθώς και εκπαιδευτής του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.   Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας μέσου της καθετοποίησης της αγροτικής παραγωγής ο κ Ρουκάς  έχει γράψει μια σειρά άρθρων για την δυνατότητα ίδρυσης μικρών εργαστηρίων μεταποίησης της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής από τους ίδιους τους παραγωγούς. Μέσω των μικρών αυτών αγροτικών επιχειρήσεων τα τοπικά αγροτικά προϊόντα (μεταποιημένα ¨η όχι ) έχουν την δυνατότητα να φτάσουν στον καταναλωτή.   Χάρη στα μικρά αγροτικά εργαστήρια  – οικοτεχνίες το παραγόμενο τοπικό προϊόν αποκτά την ζητούμενη προστιθέμενη αξία συμβάλλοντας στην αύξηση του οικογενειακού αγροτικού εισοδήματος δίνοντας την δυνατότητα στον καταναλωτή να γνωρίζει άμεσα την Ελληνική τοπική προέλευση των προϊόντων που καταναλώνει.

Όλη η επικαιρότητα