Life

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Ακούστε το άρθρο

Μια αζιτασιόν σε διάφορα επίπεδα εξακολουθεί να υπάρχει, ωστόσο παράλληλα σάς φέρνει έμπνευση για νέα πράγματα, αλλά και ξαφνικές αποφάσεις με δυσάρεστα – για κάποιους – αποτελέσματα. Από τις 24 του μήνα ο Ερμής στον Υδροχόο διευκολύνει την επικοινωνία μεν, ωστόσο εντείνει τις εξάρσεις καθημερινής τρέλας και ενίοτε δίνει την αίσθηση της επικοινωνιακής (ή και άλλης) υπεροχής.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Κοινωνικότατοι είστε αυτές τις μέρες, που βγαίνει από μέσα σας η Ελένη Βλαχάκη όταν προσκαλούσε κόσμο στο σπίτι αξημέρωτα μετά τη βάρδια στο μπαρ, χωρίς καν να σκέφτεται ότι ενδέχεται να τη σπάσει στον Κατακουζηνό. Ομοίως, με τον Ερμή στον Υδροχόο, ο χαβάς σας είναι να περάσετε εσείς καλά, ό,τι ώρα κι αν είναι, υπό όποιες συνθήκες κι αν στήνετε το αυτοσχέδιο παρτάκι σας, και οι άλλοι, δεν πειράζει, αποκλείεται να έχουν να πάνε κάπου καλύτερα. Σ’ αυτό εν μέρει έχετε δίκιο, όμως ξεχνάτε τις υποχρεώσεις σας, και όλο αυτό συνδυαστικά με το ότι δε μπορείτε να σταθείτε σε ένα σημείο χωρίς να σκέφτεστε το επόμενο τριήμερο και το πώς θα το αξιοποιήσετε, η προσοχή σας αποσπάται με περίεργα (κατά περίπτωση) αποτελέσματα ως προς τους δικούς σας ανθρώπους. Προσέχετε για να έχετε (όρεξη για ζωή και υπομονή για μεγαλύτερα πράγματα) και μην ξεχνάτε τον Θανάση, που ενδέχεται να νιώθει εκτός τόπου και χρόνου.

ΤΑΥΡΟΣ

Κάνετε ότι δε σας αρέσει, αλλά ποτέ, ποτέ δε θα καταφέρετε να πείσετε τους γύρω σας πως η δουλειά δεν αποτελεί προτεραιότητα (έστω μετά το γνωστό παστίτσιο ή κάθε άλλη διατροφική σας εμμονή ανά περίοδο) και πως, αν παραστεί ανάγκη, δε θα παρατήσετε τα πάντα (ως και τον εαυτό σας) για να ασχοληθείτε με ό,τι χρειαστεί για να βγείτε για 38η συνεχόμενη φορά “Μις Πολυεθνική στην Κηφισίας” – εδώ που τα λέμε βέβαια, δεν είναι και πολλοί αυτοί που μπορούν πράγματι να διεκδικήσουν έναν τέτοιο τίτλο. Βέβαια, εδώ τίθεται το θέμα τι ακριβώς θα τον κάνετε τον τίτλο από μόνο του, αυτό ωστόσο δεν είναι κάτι που θα σας απαντήσει ο Ερμής στον Υδροχόο, καθώς θα σας σπρώχνει όλο και βαθύτερα σε θέματα επαγγελματικής/φιλοσοφικής φύσης. Είναι, ας πούμε, μια άσκηση φόκους την οποία δεν έχετε μεν ανάγκη, ωστόσο δε σας χαλάει να την πραγματοποιήσετε για να τεστάρετε τα αντανακλαστικά σας. Ωραίο πράγμα να διεκδικείς κάτι που θέλεις πολύ, αρκεί να μην το κάνεις μόνο σε/με έναν τομέα της ζωής και όλοι οι άλλοι φυτοζωούν σαν φίκος στην είσοδο του ΙΚΑ Πετραλώνων.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ζείτε τις δικές σας Αλκυονίδες ημέρες, καθώς ο Ερμής στον Υδροχόο σάς φτιάχνει τη διάθεση, λες και κοιμάστε το βράδυ με μείον 15 βαθμούς και το πρωί ξυπνάτε μέσα σε ένα γλυκό 30άρι με τα μοχίτο έτοιμα για σερβίρισμα. Δεν είναι πως οι υποχρεώσεις θα υποχωρήσουν ακριβώς, όμως η όρεξή σας θα είναι εκεί για να τις τακτοποιήσετε όπως πρέπει, ενώ συνολικά αισθάνεστε αυτή τη γλυκιά ευφορία της απροβλημάτιστης ύπαρξης (ίσως και γιατί τελείωσαν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ποιος ξέρει στ’ αλήθεια). Γκομενικώς όλα πάνε καλύτερα, πρώτον διότι είναι από αυτές τις περιόδους, που συνειδητά δεν ψάχνετε τον Θανάση της ζωής σας ή, αν ήδη τον έχετε, δεν μεγαλοποιείτε το impact που θέλετε να έχει στη ζωή σας, ούτε περνάτε τη μισή μέρα προγραμματίζοντας το πού θα γίνει ο γάμος σας και το σε ποια σχολεία θα στείλετε τον μικρό Γιώργο (του πεθερού σας) και τη μικρή Σοφία (της μάνας σας). Είστε πάρα πολύ προσαρμοστικοί αυτές τις μέρες, και ίσως εκεί βρίσκεται και η μοναδική παγίδα της φάσης, συνεπώς χαρείτε την ως έχει και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει, χωρίς ζόρι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όλη μέρα σιγοτραγουδάτε Μαζωνάκη “έχω περάσει και χειρότερα”, πρώτον διότι κάτι τέτοιο εν γένει ισχύει και δεύτερον διότι η πίεση των ημερών είναι, επιτέλους, διαχειρίσιμη, καθώς είστε πιο στα “όπα” σας, αφού υπάρχει μια σχετική ευελιξία στις αντιδράσεις σας (ω, ναι, παρά την πρωτόγνωρη κουλαμάρα που εισπράττετε από τον κύκλο σας). Η εσωστρέφεια που συνεπάγεται ο Ερμής στον Υδροχόο είναι προστατευτική για τη δύσμοιρη ψυχούλα σας, η οποία βασανίζεται για να βρει τον τρόπο που θα προσεγγίσει τους άλλους – ωστόσο για το παρόν Σαββατοκύριακο, αυτό θα είναι πρόβλημα των άλλων και ουχί δικό σας. Η όποια συναισθηματική ανασφάλεια της Έκλειψης Σελήνης τ ώ ρ α αρχίζει να εκδηλώνεται, μην ξεχνάτε για κανένα λόγο το ποιος είστε στ’ αλήθεια, τι καλό βρίσκουν οι άλλοι σε εσάς (και όχι μόνο όταν τους κάνετε αφειδώς τα χατίρια) και πόσο κακό σας κάνει σε αυτές τις φάσεις η κυκλοθυμία.

ΛΕΩΝ

Πακέτο με την προσωπική σας μεταμόρφωση, η οποία είναι in the making, έρχονται και οι σκέψεις πως θα χρειαστούν άμεσα ένα καλό σκούπισμα και ένα καλύτερο σφουγγάρισμα οι σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Αντί, βέβαια, να σκέφτεστε “κάθομαι και πλένω κατσαρόλες, ΠΟΙΑ, η Αγγελική” και να κάνετε self high-5 χωρίς λόγο, καλό θα ήταν να σκεφτείτε γιατί σας βγαίνει με μερικούς ανθρώπους (συνήθως με αυτούς που δεν πρέπει), γιατί δεν σας βγαίνει με μερικούς άλλους (όχι μόνο γκομενικώς, αλλά και από άποψης συνεργασιών, κ.λπ.) και με ποιον τρόπο όλη αυτή η ορμή που θα σας δώσει ο Ερμής στον Υδροχόο θα καταφέρετε να αντιστοιχήσετε την αυτοπεποίθηση που αποπνέετε με θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητά σας. Όλα είναι ρευστά με τον Θανάση, τους φίλους, τη μάνα σας, τον γείτονά σας, ως και τον χασάπη σας και καλό θα ήταν να τους πείτε τι ακριβώς σκέφτεστε για όλα – αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να μη διαιωνιστεί το φαινόμενο “κάνω ότι δε με νοιάζει που μου συμπεριφέρεται έτσι ο Άλλος, γιατί πάνω από όλα δε θέλω να φανεί η αδυναμία μου”.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όλοι εσάς περιμένουν για να αναλάβετε τα ηνία μιας κατάστασης (spoiler: όσο πιο πολύ εκτός ελέγχου, τόσο καλύτερα για τους άλλους και, κρυφά, για εσάς) και πλέον τίποτα δε σας κρύβεται και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όσο άγχος κι αν προκαλεί, όσες ρυτίδες κι αν επιχειρεί να σκάψει στα πρόσωπα των άμεσα ενδιαφερόμενων. Από τις 24 του μήνα χαλαρώνετε κάπως, όχι επειδή δεν θα έχει δουλειά, αλλά επειδή όλα θα έχουν μπει σε μια σειρά χάρη στις μοναδικές σας ικανότητες, ενώ γκομενικώς άλλα βλέπετε να προχωράνε με ρυθμούς “γριά μπαίνει σε τρόλεϊ όπου υπάρχει μόνο μια θέση κενή” κι άλλα σε τέμπο “μετρό Θεσσαλονίκης, εγκαίνια το 2046”. Δε σας φοβίζει αυτή η εναλλαγή, βέβαια, γιατί ψυχολογικά είστε καλά, πανέτοιμοι να γλεντικοπήσετε στο Νάιτ Κλαμπ Τροπικάνα (όπως κι αν εσείς το ορίζετε), ενώ οι όποιες μικρές υποχωρήσεις χρειαστεί να γίνουν (σε επίπεδο αρχών) δε θα πονέσουν καθόλου και δε θα σας βγάλουν έξω από τα νερά σας – πράγμα θεμιτότατο για μια περίοδο όπου όλα μοιάζουν σαν φρακαρισμένο ντουλάπι που για ένα τσικ δεν ανοίγει να αποκαλυφθεί το περιεχόμενό του.

ΖΥΓΟΣ

“Love’s a stranger, until I see you again” τραγουδάτε εναλλάξ με “και με πιάνουν τα κλάματα που είμαι μόνος χαράματα” (ενίοτε και με “άιντε άιντε, Μπαρμπαγιαννακάκη”, άσχετο, αλλά έτσι είναι εν γένει η ψυχοσύνθεσή σας), καθώς όλα βρίσκονται σε φάση επαναπροσδιορισμού, κι όχι απλά μέχρι να ξαναδείτε (ή απλά δείτε) τον Θανάση, αλλά και μέχρι να καταλαγιάσει ο υπαρξιακός κουρνιαχτός των αλλαγών που συμβαίνουν σταδιακά στη ζωή σας (παντού, εκτός των γκομενικών, η αλήθεια είναι). Είστε πολύ κοινωνικοί με τον Ερμή στον Υδροχόο, και πολύ πιο εύκολα θα κάνετε βήμα να μιλήσετε σε έναν άνθρωπο που σας ενδιαφέρει, όμως αυτό μόνο του δεν είναι αρκετό, όταν το κενό στην ψυχούλα σας φέρεται ακόμα ως “νοικιασμένο” στον Θανάση της φαντασίας σας. Στο μεταξύ, η δουλειά έχει στρώσει, το ίδιο και η διάθεσή σας, πράγμα που αποτελεί ένα ακόμα plus στη διαδικασία κοινωνικοποίησής σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά δεν είστε φανς της χειμερίας νάρκης και της ενασχόλησης με τα του σπιτιού και του σογιού, όμως αυτή την περίοδο όμως είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε. Ο Ερμής στον Οίκο του σπιτιού σάς θέλει να κουρνιάζετε στον καναπέ σας παρέα με το κουβερτάκι, τη γαβάθα με τα πατατάκια και το τηλεκοντρόλ πάνω στην κοιλιά (τα σοκολατάκια είναι κρυμμένα να μην τα βρει ο Θανάσης πριν φάτε εσείς όσα θέλετε) και καθόλου δε σας χαλάει αυτό, με δεδομένο ότι εσωστρέφεια δε σημαίνει απαραίτητα βαρεμάρα. Γκομενικώς παρατηρείτε ότι δεν τελεσφορούν οι προσπάθειές σας, ίσως επειδή δεν το παλεύετε πάρα πολύ, ίσως επειδή υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, ίσως επειδή διανύετε γενικότερα έναν υπαρξιακό ανθυπο-λήθαργο. Το μόνο στο οποίο θα χρειαστεί να δώσετε προσοχή, όσο τα άλλα απλώς κινούνται μόνα τους κι εσείς τα βλέπετε από απόσταση, είναι τα οικονομικά (όχι βέβαια πως δε θα πάρετε τα χειροποίητα πατατάκια με ανθό θαλασσινού αλατιού προκειμένου να βάλετε φωτιά στα βράδια σας).

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όσο κι αν έχετε ζοριστεί από τις αρχές της χρονιάς, οι κόποι σας πιάνουν τόπο σε κάθε τομέα, ξεκινώντας από τα γκομενικά/ συναισθηματικά/ υπαρξιακά σε σχέση με τον τρόπο που σάς βλέπουν οι άλλοι. Ο Ερμής σάς βοηθάει να κατανοήσετε τι θέλουν, χωρίς να ξεχνάτε ή να παραμορφώνετε στο μυαλό σας το τι θέλετε κι εσείς μαζί τους, κι έτσι η διάθεσή σας είναι σε εξαιρετική φάση, τόσο που ενδέχεται να σας ρωτάνε για ποιο λόγο έχετε τα κέφια της Βουγιουκλάκη όταν έλεγε στον Παπαμιχαήλ “βρίζε εσύ, βρίζε, βρίζε”. Κατά συνέπεια, αφού είστε καλά και κάνετε embrace το quirkiness σας (πώς το λέτε εσείς εδώ, γιατί ξεχνάω πώς το λέμε εμείς εκεί), τότε και κόσμος θα σας πλησιάσει γκομενικώς και, το κυριότερο, θα παραμείνει εκεί, χωρίς να κόψει λάσπη εξαιτίας της απότομης μουρτζουφλίασής σας. Στη δουλειά, επίσης, τα πράγματα πάνε καλά, αφού πλέον ξέρετε, αν θες ν’ αγιάσεις, πρέπει να αμαρτήσεις, που έλεγε και η Αρλέτα ή, τέλος πάντων.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όταν δεν σας απασχολούν τα γκομενικά και η μαύρη σας η μοίρα στον εν λόγω τομέα, σάς απασχολεί η δουλειά και η Dolores Umbridge που έχετε στο κεφάλι σας από πάνω, κι όταν τίποτα από τα δυο δε συμβαίνει, σάς απασχολούν τα λεφτά και ίσως αυτό να είναι το πιο επίπονο από όλα (διότι στα άλλα ενδέχεται να υποφέρετε βουβά, ενώ στην περίπτωση αυτή πρέπει να εξασφαλίζετε το παντεσπάνι σας). Ευτυχώς ο Ερμής σάς αβαντάρει στον εν λόγω τομέα και μπορείτε ως και να βγάλετε στην άκρη το κατιτίς σας (και να πληρωθούν και ολίγα σπασμένα της προηγούμενης Έκλειψης). Γκομενικώς κάτι κινείται, αλλά δεν τρελαίνεστε κιόλας, αφού έχετε άλλες προτεραιότητες για να ασχολείστε και κυρίως τη δουλειά, στην οποία οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Ναι, κάπως όλα προχωράνε και κάπως όλα πάνε πίσω, είναι η “ζωή του Σρέντιγκερ” ή, πολύ απλά, η αναποφασιστικότητα που αφήνετε τους ανθρώπους γύρω σας να έχουν και να σας τρίβουν στη μούρη καθ’ εκάστη και αργία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κόλαση το Φέιμ Στόρι, τουτέστιν ο Ερμής πάνω σας επιταχύνει όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την κάλυψη των αναγκών σας, όποιες κι αν είναι αυτές: σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και επαγγελματικές προοπτικές μπαίνουν στο μικροσκόπιο για πρώτη φορά μετά από καιρό και έρχεται η ώρα να σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε για να αισθάνεστε καλύτερα (και όχι μόνο να το προσποιείστε πειστικά, σαν την Meryl Streep της Άνω Γλυφάδας). Έχετε βέβαια και πολλές, πολλές δουλειές, οριακά πιο πολλές από όσες είχε καθημερινά η Ντένη, όμως δεν υπάρχει κίνδυνος να αποσπαστεί η προσοχή σας από τα βασικά σας θέματα (Θανάσης/ δουλειά και με ανάποδη σειρά). Σε περίπτωση που δεν υπάρχει Θανάσης στο προσκήνιο, ευκαιρίες θα προκύψουν, αρκεί να μη φανεί πως αλλού πατάτε, αλλού βρίσκεστε κι αλλού νομίζετε πως πάτε (δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό εν γένει, απλά μερικοί άνθρωποι αγαπούν τη σταθερότητα, μια λιγότερο γνωστή σε εσάς έννοια, που ενίοτε όμως αποβαίνει σωτήρια).

ΙΧΘΥΕΣ

“Έλα πάμε βόλτα με το αμάξι”, σκέφτεστε από τη μια, κι από την άλλη έρχεται ο Μαζώ με το “εμένα πες μου ποιος να με καταλάβει και τα δικά μου θέλω υπόψη να τα λάβει” και κάπως το “είναι” σας παθαίνει διχοτόμηση, με τον Ερμή να επιτείνει αυτή την ασάφεια, η οποία θα μπορούσε να είναι δημιουργική αν δεν συνεπαγόταν και φοβερή ανασφάλεια. Αν νομίζετε πως έχετε χάσει το flair σας, κάνετε λάθος, απλώς για λίγες ημέρες θα είστε κάπως σαν την Βανδή μπροστά στην Ελένη Βιτάλη: πρόθυμοι και εργατικοί, αλλά πρακτικά άφωνοι. Δεν πειράζει, έχετε δουλειές να κάνετε (και) για να μη σκέφτεστε τα γκομενικά και τα επαγγελματικά, κι αν αυτά δεν τελειώσουν πρώτα, δε θα είστε σε φάση να ευχαριστηθείτε τίποτα άλλο (επίσης θα φύγει από πάνω σας ένα τεράστιο βάρος, κι αυτό δεν είναι εύκολο γενικά να συμβεί σε κανέναν αυτή την περίοδο).

Πηγή: thedailyowl.gr

Όλη η επικαιρότητα