Life

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Ακούστε το άρθρο

Η νέα Σελήνη στους Ιχθύες το Σάββατο 17 Μαρτίου ξυπνάει μέσα μας τη φαντασία και την τρυφερότητα και μετακομίζουμε για λίγο στον πλανήτη Γκούφυ, στον κόσμο όπου πάντα αναζητάμε το ιδανικό και που, κατά την αναζήτησή του, κινδυνεύουμε να υποστούμε υπαρξιακό διχασμό, ως και συναισθηματικό φούιτ. Την ίδια μέρα ο Άρης στον Αιγόκερω εστιάζει όλη την ενέργειά μας στο social climbing. Η Καίτη Μίντλτον μέσα μας τώρα δικαιώνεται και στο πλαίσιο αυτό αισθανόμαστε πιο leaders κι από την Khaleesi στην 4η σεζόν Game of Thrones. Ταύροι, Παρθένοι, Σκορπιοί και Αιγόκεροι έχουν τρομερή όρεξη για δράση – τόσο που οι άλλοι γύρω τους είναι έτοιμοι να τους βάλουν θερμόμετρο. Κριοί, Καρκίνοι και Ζυγοί πρέπει να προσέξουν να μην διαφωνούν με τα πάντα, γιατί αλλιώς θα βρεθούν χωρίς κανένα φίλο εκτός από τον Μήτσο τον Κουτσούμπα – ο οποίος όμως πληρώνεται για να διαφωνεί με τα πάντα και το κάνει και με στιλάρα.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Από τη μία ο Άρης στον 10ο Οίκο σας σάς δίνει την ορμή της Ρούλας Βροχοπούλου όταν κυνηγούσε τον Φραν κι από την άλλη η Νέα Σελήνη στο ίδιο μέρος σάς δίνει την υποχωρητικότητα του Κλεάνθη από το Wall. Από τη μια θέλετε να πάρετε φόρα να κατακτήσετε το Μανχάτταν (ή το Περιστέρι, ό,τι είναι πιο κοντά σας) κι από την άλλη θέλετε να παγώσετε τα πάντα, ώστε να χαρείτε στ’ αλήθεια όλες αυτές τις #στιγμούλες που συμβαίνουν στη ζωή σας και σχετίζονται με έναν παράγοντα που δεν εμφανίζεται συχνά – και μιλάμε, φυσικά, για τη συναισθηματική ηρεμία. Η αλήθεια – εκτός από την περίπτωση των Sex Pistols – βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο ανεξαρτήτως όψεων, συνεπώς το Σαββατοκύριακο μπορείτε να καταστρώσετε το νέο σας σχέδιο για τον νέο κύκλο ζωής που ανοίγεται μπροστά σας αυτή την άνοιξη και λίγο πριν τα γενέθλιά σας. Καταφύγια υπάρχουν πολλά, ΝΟΥΝΟΥ όμως (όπου ΝΟΥΝΟΥ βάλτε Θανάσης) ένα.

ΤΑΥΡΟΣ

Πλέον ήρθε η ώρα να επιβάλετε την άποψή σας στη δουλειά (ω ναι, ως και στον προϊστάμενο, βασικά ιδίως στον προϊστάμενο) και γενικότερα σε οποιονδήποτε τομέα έχετε άποψη για το πώς πρέπει να δουλέψει μια κατάσταση, καθώς η Νέα Σελήνη στους Ιχθύες σάς ξεξυπνάει σε επίπεδο πρωτοβουλιών και leadership. Ο Άρης στον ίδιο Οίκο σας από το Σάββατο 17 Μαρτίου φέρνει στο προσκήνιο τα ταξίδια και ανοίγει ένα πεδίο για νέες εξερευνήσεις, τις οποίες έχετε απόλυτη ανάγκη για να ξαλεγράρετε μετά από την πρόσφατη πίεση της προηγούμενης εβδομάδας. Το Σαββατοκύριακο προσφέρεται για δραστηριότητες με φίλους, οι οποίοι σας ακολουθούν σε ό,τι κι αν κάνετε και σας θυμίζουν πώς είναι η ζωή όταν οι άνθρωποι δεν ψάχνονται σώνει και καλά να δημιουργήσουν προβλήματα στους γύρω τους – από κακία, άποψη ή χόμπι (που ουσιαστικά και τα τρία το ίδιο είναι).

ΔΙΔΥΜΟΙ

Δυο μέτωπα έχετε ανοιχτά αυτό το Σαββατοκύριακο, κι ευτυχώς και τα δυο είναι διαχειρίσιμα και σε τίποτα δε θυμίζετε το στίχο της Άντζελας με τις δυο φωνές που σας φωνάζουν (υπό κανονικές συνθήκες). Η Νέα Σελήνη το Σάββατο 17 Μαρτίου επαναφέρει στο προσκήνιο την επαγγελματική σας ατζέντα και τις εκκρεμότητες που είχατε αφήσει σε επίπεδο επαγγελματικού προσανατολισμού. Έχετε βαρεθεί στη δουλειά; Έχετε γκώσει μέχρι κει πάνω *δείχνει κούτελο*; Έχετε σιχαθεί τη ζωή σας; Πάρα πολύ ωραία (καταλαβαίνετε πώς το εννοώ), τώρα είναι η ώρα της πρωτοβουλίας για τη μεγάλη αλλαγή. Παράλληλα, ο Άρης από τον 8ο Οίκο σας κάνει παιχνίδι σε επίπεδο τομών (σαν αυτές που ήθελε να κάνει ο Κώστας ο Σημίτης το ’98 με τον εκσυγχρονισμό ή η Madonna με το Frozen την ίδια χρονιά και την κορακί καούκα). Αν πιστεύετε πως πρέπει να πείτε ένα οριστικό αντίο στον Θανάση (όποτε κι αν υπήρξε αυτός στη ζωή σας), now is the time και μάλιστα χωρίς να ανοίξει μύτη. Θα κωλώσετε σαν τη Μαίρη τη μπαρόβια ή θα φανείτε αντάξιοι της περίστασης;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καταρχάς ξεκινάμε με τη Νέα Σελήνη του Σαββάτου 17 Μαρτίου, η οποία ανανεώνει την πεσμένη διάθεσή σας και σάς δίνει έναν αέρα Έφης Σαρρή, “τι είχαμε, τι χάσαμε” – χωρίς ωστόσο να παίρνετε απάντηση στο εν λόγω ερώτημα (γιατί και ποιος πήρε ποτέ απάντηση σε ερώτημα που έθεσε ο Νίκος Καρβέλας; Ούτε καν η Βίσση δεν πήρε). Ενιγουέι, είστε έτοιμοι να πραγματώσετε υπαρκτό σουρτουκισμό και μάλιστα να δείξετε ότι πράγματι σας ενδιαφέρει και το αν περνάνε καλά αυτοί που θα σας πλαισιώσουν. Φυσικά, όλο αυτό δεν έρχεται χωρίς κόστος (για τους άλλους, για εσάς κόστος δεν υπάρχει σε αυτά, είστε σαν τα καζίνο που ποτέ δε χάνουν, εκτός αν εμπλακεί στη φάση ο Danny Ocean και η τρελοπαρέα του), καθώς ο Άρης στον Οίκο των σκέσεών σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) δημιουργεί ένα κωλοσφίξιμο στο πώς αντιλαμβάνεστε τους άλλους και τις επιλογές τους και έτσι σας καθιστά ακόμα πιο σπαστικούς από ό,τι είστε by default όταν δε σας αρέσει κάτι στη ζωή τους (χωρίς κανείς, βέβαια, να ρώτησε τη γνώμη σας). Ψυχραιμία. Μη σκάτε. Απολαύστε το Σαββατοκύριακο όπως διαγράφεται στην πρώτη παράγραφο της παρούσας πρόβλεψης κι αφήκετε το μανούριασμα στην άκρη. Ο λαός θέλει και ο Καρκίνος μπορεί.

ΛΕΩΝ

Οι φίλες της εκπομπής που ζήτησαν “καυτότητα” (aka hotness) το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δικαιώνονται το προσεχές, καθώς η Νέα Σελήνη στον Οίκο της σεξουαλικότητας βάζει φωτιά στις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) από το Σάββατο 17 Μαρτίου και για λίγες μέρες. Παράλληλα, ο Άρης βάζει φωτιά στον τομέα της εργασίας και φέρνει στο προσκήνιο όλα όσα επιμελέστατα αποφεύγατε εδώ και μέρες να ολοκληρώσετε. Φυσικά δεν έχετε καμία όρεξη να ασχοληθείτε με τέτοια πράγματα, όταν η φωτιά στα γκομενικά μπατζάκια σας μαίνεται αδάμαστη, εξ ου και ο αρνητισμός σας αναμένεται να πλήξει τους κοντινούς σας ανθρώπους. Τυχόν επιστροφές από το παρελθόν (στον εγκέφαλό σας) πρέπει να αντιμετωπιστούν με σύνεση (ζητήστε τη βοήθεια ενός “κουτάκια”) και ουχί με self-pity (από αυτή που φυτρώνει εκεί που δεν τη σπέρνουν στη λιονταρίσια χαίτη σας).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

O διάχυτος ντουβρουτζάς που σας πήγαινε και σας έφερνε την εβδομάδα αυτή πλέον μπαίνει σε μια τάξη, παρότι με τη Νέα Σελήνη το Σάββατο 17 Μαρτίου οι σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) αποκτούν μια ιδιαίτερη ενέργεια στην εκδίπλωσή τους, η οποία ίσως σας αποσυντονίσει για λίγο μέχρι να προσαρμοστείτε στη φόρα των καταστάσεων. Ο Άρης στον 5ο Οίκο σας, του πάθους και του λάθους, σάς κάνει πιο τολμηρούς στα γκομενικά και πιο διεκδικητικούς, με αποτέλεσμα να μην κωλώνετε καθόλου μπροστά στον Θανάση και να εντυπωσιάζετε τα πλήθη και μόνο με τη στιβαρή παρουσία σας στο χώρο. Φυσικά μπορούν να προκύψουν συγκρούσεις με αφορμή τη νέα σας ορμή, όμως συνολικά πρέπει να δώσετε έμφαση στο ζητούμενο, που είναι να σκάσει λίγο το (παραμελημένο) χειλάκι σας..

ΖΥΓΟΣ

Λοιπόν, ρεμάλια, το νου σας: προσέξτε καλά με τη Νέα Σελήνη στον Οίκο της υγείας σας, από το Σάββατο 17 Μαρτίου είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε το spring cleaning μέσα σας. Ξεκινήστε ένα γυμναστήριο (γιατί δεύτερο δεν προβλέπεται), πάτε μια ζούμπα, κόψτε το τσιγάρο ή το Τζόνι (καλά, ναι), βάλτε στη διατροφή σας το σπανάκι, κάντε ό,τι μπορείτε και δε θα βγείτε χαμένοι. Ο Άρης στον Οίκο του σπιτιού και της οικογένειας δυναμιτίζει την κατάσταση στο σπίτι και φέρνει στο προσκήνιο παλιά χρωστούμενα ανάμεσα σε εσάς και τα σόγια. Προσέξτε τα όρια που βάζετε στο χώρο σας και φροντίστε να επιμείνετε σε αυτά και να μην υποχωρήσετε απέναντι στους άλλους επειδή απλώς σας συνδέουν δεσμοί αίματος. Το Σαββατοκύριακο επιβάλλετε να βγείτε – κι αυτό spring cleaning είναι κατά μιαν έννοια – αρκεί να μην αφήσετε τις δεύτερες σκέψεις σε σχέση με τις τρέχουσες επιλογές σας να σας ρίξουν τη διάθεση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και το Σαββατοκύριακο στον Θανάση, από την άποψη ότι η Νέα Σελήνη στις 17 Μαρτίου φωτίζει τον 5ο Οίκο σας, των συναισθημάτων και του υπαρκτού ζουζουνισμού. Όλα δουλεύουν για να αλλάξετε παραστάσεις και να ζήσετε στιγμούλες εκτός ρουτίνας. Για όσους δεν έχουν Θανάση στην καθημερινότητά τους, όλα δουλεύουν, επίσης, για να αποκτήσετε. Ο Άρης στον επικοινωνιακό σας οίκο φέρνει έναν οίστρο έκφρασης στη ζωή σας και προσπαθεί να σας κάνει κάπως μονοκόμματους στις αντιλήψεις (όχι ότι από μόνοι σας είστε ευέλικτοι σαν χέλια – άλλο αν αυτό εξυπηρετεί εν γένει τις αρχές σας). Επειδή ταυτοχρόνως η Νέα Σελήνη φέρνει δημιουργικότητα στη ζωή σας, μη χαντακωθείτε από μόνοι σας στις διάφορες αντιπαλότητες που μπορούν να προκύψουν. Βάλτε σε εφαρμογή όλα όσα έχετε δει στο Homeland (ξεπατικώστε Dar Adal ελεύθερα, πλην της περσινής σεζόν) και δώστε τους (εμμέσως και εκ του αποτελέσματος) να καταλάβουν ποιος κάνει κουμάντο εδώ μέσα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ένας τομέας για τον οποίο δε μιλάτε συχνά είναι αυτός του σπιτιού και της οικογένειας – κι όταν λέμε οικογένεια εννοούμε πέραν του Θανάση, τα σόγια που εκμεταλλεύονται το “σύνδρομο του εθελοντή της Greenpeace” μέσα σας και σας πατάνε κάτω για να περάσουν το δικό τους – από αγνό σαδισμό, κι όχι από καλή πρόθεση. Η Νέα Σελήνη στον 4ο Οίκο σας μπορεί να σας φέρει επί της ουσίας πιο κοντά στα σόγια αυτά ή, αν πιστεύετε πως είναι χαμένη περίπτωση και συνώνυμο της ανάγκης για ψυχοθεραπεία, να σας απομακρύνει και να σας βοηθήσει να ασχοληθείτε κυρίως με το χώρο σας. Ο Άρης στον Οίκο των οικονομικών σας προσπαθεί να σας βάλει σε έξοδα, ωστόσο επειδή θα κάνετε “κηδεία” με ξένα κόλλυβα, οι συγκρούσεις που μπορούν να προκύψουν από τη διαδικασία αυτή ίσως απειλήσουν την ψυχική σας ηρεμία το Σαββατοκύριακο. Ο ενθουσιασμός στη δουλειά μπορεί να κρατήσει, κυρίως γιατί επιβεβαιώνεται το ότι τίποτα δε θα λειτουργούσε χωρίς εσάς – άσχετα αν γι’ αυτό υποφέρετε διαχρονικά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ας ξεκινήσουμε από τα ανάλαφρα και τη Νέα Σελήνη του Σαββάτου 17 Μαρτίου στον 3ο Οίκο σας, της επικοινωνίας και της έκφρασης. Τσίκι τσίκι βγαίνετε από το καβούκι των προηγούμενων ημερών και παύετε να είστε σαν κακό χρόνο να ‘χετε απέναντι στον Θανάση και εν γένει τους δικούς σας ανθρώπους. Ο Άρης την ίδια μέρα στον 1ο Οίκο σας θέτει υπό αμφισβήτηση όλα όσα έχετε επιτύχει το τελευταίο χρονικό διάστημα και σας ωθεί σε μια δυνητική διχοτόμηση του “είναι” σας – κάτι σαν την φάση όπου η Βίσση ξύρισε το μισό της κεφάλι αντί να αλλάξει στιχουργό/ συνθέτη. Μανιασμένα θα προωθήσετε τα επαγγελματικά σας, μανιασμένα θα αντιμετωπίσετε οποιονδήποτε προσπαθήσει να μπει εμπόδιο σε οτιδήποτε σας καθορίζει σαν προσωπικότητες, μανιασμένα όμως θα φάτε και τα μούτρα σας αν δεν ελέγξετε τη διαδικασία αυτή εισάγοντας στο κάδρο το ζήτημα της πρακτικότητας. “Πού χωλαίνω στ’ αλήθεια και γιατί;” πρέπει να είναι το πρώτο ερώτημα που θα θέσετε στον εαυτό σας ώστε να μην πέσετε στη μαρμίτα της υπαρξιακής κρίσης και της άρνησης συνάμα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Νέα Σελήνη θα βρίσκεται από το Σάββατο 17 Μαρτίου στον 2ο Οίκο σας, των χρημάτων και των αποκτημάτων και έτσι θα ασχοληθείτε με τα λούσα, όπως θα έλεγε και ο Γιακουμής στη Τζένη την κόρη της Δελαφράγκα. Ξεκούραση σωματική και χαλαρή έξοδος αποτελούν τους δυο στόχους του Σαββατοκύριακου, καθώς ο Άρης στον 12ο Οίκο σας προσπαθεί να σας μαζέψει στο σπίτι ή, έστω, να σας ξυπνήσει τον introvert που κρύβεται στην ψυχούλα σας και ξεπροβάλλει σπανίως και συγκεκριμένα σε περιόδους που ο Θανάσης είναι στον κόσμο του πιο πολύ από ό,τι ήταν στο δικό του κόσμο ο Λάζαρος στο “Είσαι το ταίρι μου”. Αν όλη αυτή η διαδικασία καταφέρει να σας αποσπάσει την προσοχή από το επαγγελματικό άγχος, τότε δε θα σας χαλάσει που η αναλογία σκέψεων/ δράσεων θα βαραίνει στο πρώτο σκέλος. Κάτι ακόμα: για να αποφασίσετε πώς θα κινηθείτε γενικώς, αφήστε όσο γίνεται στην άκρη το παρελθόν, από την άποψη του πώς θα θέλατε να είναι και τι ευκαιρίες χάσατε σχετικά. Κρατήστε μόνο το προαίσθημα που είχατε – και που τότε αγνοήσατε.

ΙΧΘΥΕΣ

Ένα φοβερό πράγμα που συμβαίνει συχνά στη δική σας περίπτωση είναι ο βαθμός στον οποίο παρασύρεστε από τους άλλους και ιδίως από το εκάστοτε δράμα τους, χωρίς να διπλοτσεκάρετε την πηγή, τα γεγονότα και την άλλη πλευρά. Φυσικά, ό,τι θέλετε θα κάνετε, δικαίωμά σας είναι, απλώς έτσι χάνετε πολλές φορές καλές ευκαιρίες σε κάθε τομέα της ζωής σας. Από το Σάββατο 17 Μαρτίου η Νέα Σελήνη αυξάνει την ευαισθησία σας και καθώς παθαίνετε Γαρμπή το ’97 μπορείτε να κατεβάσετε παροχή και να μην εκμεταλλευτείτε τη δύναμη που σας προσδίδει αυτή η φασούλα για να κάνετε νέα ξεκινήματα σε όποιον τομέα θέλετε. Συγκεντρωθείτε και προχωρήστε. Ο Άρης στον Οίκο της φιλίας σας σάς θυμίζει τους Beatles και το τραγούδι “I’ll get by with a little help from my friends” – και ευτυχώς, διότι μέχρι πρότινος πραγματώνατε Τερζή (Πασχάλη, όχι Γιάννα, δεν είναι ακόμα ώρα Γιουροβίζιον) και “Δε θέλω τέτοιους φίλους”, ενώ δε σας έφταιγαν σε τίποτα οι έρμοι.

Πηγές: thedailyowl.gr / LADYLIKE

Όλη η επικαιρότητα