Ελλάδα Ηλεία

Ταυτοποίηθηκαν δύο εμπλεκόμενοι στις λαθρανασκαφές

Ακούστε το άρθρο

Δύο ακόμα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε λαθρανασκαφές με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων και πολύτιμων αντικειμένων σε περιοχές των νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Δράμας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας, ταυτοποίησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 56 και 65 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 65χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο  ανιχνευτές μετάλλων, κινητό τηλέφωνο και 21 σχεδιαγράμματα και σημειώσεις που απεικονίζουν περιοχές για λαθρανασκαφές.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Όλη η επικαιρότητα