Κόσμος

Ταυτοποιήθηκε σκιέρ που αγνοούνταν για πάνω από 60 χρόνια!

Ακούστε το άρθρο

Ένας Γάλλος σκιέρ, που αγνοούνταν για πάνω από 60 χρόνια στη βόρεια Ιταλία, ταυτοποιήθηκε με τη βοήθεια των social media

Το 2005, σε υψόμετρο περίπου 3.000 μέτρων κοντά στα ιταλοελβετικά σύνορα είχαν βρεθεί ανθρώπινα λείψανα και εξοπλισμός σκι. 

Παράλληλα, εκτός από τον εξοπλισμό του σκι η αστυνομία είχε βρει ένα ρολόι, γυαλιά, καθώς και κομμάτι από ένα πουκάμισο με ραμμένα πάνω αρχικά γράμματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άντρας πρέπει να είχε ύψος γύρω στο 1,75 και ηλικία περίπου 30 χρονών όταν πέθανε.

Κι ενώ για πολλά χρόνια οι ιταλικές Αρχές δεν είχαν καταφέρει να βρουν την ταυτότητα του σκιέρ, εισαγγελέας αποφάσισε να αναρτήσει τα ευρήματα της υπόθεσης στη σελίδα του στο Facebook, ζητώντας από τους αναγνώστες να διαδώσουν τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Emma Nassem από τη Γαλλία άκουσε την ιστορία στο ραδιόφωνο και συνειδητοποίησε πως πιθανόν ο αγνοούμενος άντρας να είναι ο θείος της, ο Henri Le Masne, γεννημένος το 1919, που είχε χαθεί κάνοντας σκι στη βόρεια Ιταλία το 1954.

«Είμαι ο αδερφός του Henri Le Masne ο οποίος πιθανώς είναι ο σκιέρ που εξαφανίστηκε πριν από 64 χρόνια. Ήταν εργένης και σχετικά ανεξάρτητος. Δούλευε στο υπουργείο Οικονομικών στο Παρίσι», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο email του προς τις αστυνομικές Αρχές ο μικρότερος αδερφός του Roger.

Τέλος, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η οικογένεια τους παρέδωσε μία φωτογραφία του εκλιπόντος, στην οποία ο Herni φοράει ίδια γυαλιά με αυτά που βρέθηκαν το 2005 στην περιοχή της Αόστα. Επίσης, πραγματοποίηθηκε και ένα τεστ DNA, το οποίο επιβεβαίωσε την ταυτοποίηση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

ΠΗΓΗ: newsbomb

Όλη η επικαιρότητα