Αρθρογραφία

Τάκης Αντωνακόπουλος: «Το μέλλον ανήκει στους αισιόδοξους και σε αυτούς που το προετοιμάζουν»

Ακούστε το άρθρο

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (σ.σ.: στο άρθρο)

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ….

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.

Φίλε Χάρη,

Προς οικονομία χρόνου και εξοικονόμηση χώρου υπενθυμίζω :

  1. Αναλαμβάνω Δήμαρχος αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν ασκώ καθήκοντα Δημάρχου στον παρόντα χρόνο.
  2. Για τρέχοντα ζωτικά θέματα της πόλης ,ως αντιπολίτευση είχαμε την πιο δυναμική δραστηριότητα κατά την διάρκεια της απερχόμενης Αυτοδιοικητικής περιόδου. Για την διαχείριση των στερεών απορριμμάτων είναι γνωστές οι προτάσεις μας και οι πρωτοβουλίες μας . Τελευταία προτείναμε την άμεση μίσθωση αυτοκίνητων καθαριότητας , λύση στην όποια θα προβούμε αμέσως μόλις αναλάβουμε την δημοτική αρχή. Δεν έχει ακουστεί κάποια άλλη ρεαλιστική ,άμεση ,αποτελεσματική και εφαρμόσιμη πρόταση. Όταν αναλάβουμε, άμεσα θα δώσουμε στοιχεία στην δημοσιότητα που αφορούν το στόλο οχημάτων , την συχνότητα βλαβών ,το κόστος των επισκευών το τελευταίο εξάμηνο, τον τρόπο διαχείρισης και οργάνωσης του γραφείου κινήσεως. Να υπενθυμίσουμε ότι μίσθωση(αυτοκινήτων καθαριότητας) έχουν κάνει και άλλοι Δήμοι της Ηλείας.
  3. Τουρισμός : Το 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου αποφάσισε την έγκριση έλευσης ανοικτών λεωφορείων με τουρίστες στον Πύργο, κατόπιν αιτήσεως μεγάλου επιχειρηματία. Η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου επίσης το 2017 ενέκρινε την είσοδο ανοικτών λεωφορείων στο λιμάνι. Πρόσφατα ο πρώην υπουργός μεταφορών κος Σπίρτζης ενέκρινε την συγκεκριμένη πρόταση. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε πολλά λιμάνια της χώρας όπως του Πειραιά, Ηρακλείου και Κέρκυρας. Αίτηση του ΚΤΕΛ Πύργου για αντίστοιχη άδεια δεν ήρθε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου. Εμείς δεσμευτήκαμε στην σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αδειοδότησης των ανοικτών λεωφορείων ότι είμαστε σύμφωνοι και θα στηρίξουμε οποιαδήποτε αίτηση μεταφοράς τουριστών στον Πύργο με ανοικτό λεωφορείο που θα τηρεί βεβαίως τις νόμιμες προϋποθέσεις .

Τους τουρίστες στον Πύργο δεν αποφάσισε να τους φέρει καμία Δημοτική Αρχή αλλά ο επιχειρηματίας, δηλαδή η ΑΓΟΡΑ. Ανάλογες εκδρομές τουριστών γίνονται με πρωτοβουλία επιχειρηματιών στην Κουρούτα ,στον Άγιο Ανδρέα και αλλού. Γιατί κανείς δεν διαφωνεί ως τώρα για την μεταφορά αυτών των τουριστών; Κατά την άποψη μας δεν στέκει διαφωνία. Όσον αφορά την εικόνα της πόλης του Πύργου σχετικά με την ύπαρξη σκουπιδιών ως απαγορευτικού όρου επίσκεψης τουριστών στην πόλη, ας είμαστε προσεκτικοί γιατί η υιοθέτηση αυτού του σκεπτικού μπορεί να οδηγήσει σε απομάκρυνση της κρουαζιέρας από το Κατάκολο, αφού και εκεί δυστυχώς διαχρονικά υπάρχουν σκουπίδια. Ο πραγματικός λόγος της προσωρινής αναστολής της κίνησης τουριστών προς τον Πύργο, είναι ΑΛΛΟΣ. Ενώ λοιπόν διαδικαστικά ήταν όλα ταχτοποιημένα και νόμιμα , όλοι οι φορείς ομιλούν για ανάγκη έλευσης τουρισμών στον Πύργο, προέκυψε θέμα νομιμότητας εισόδου του ανοικτού λεωφορείου στον χώρο επιβίβασης τουριστών στο λιμάνι. ΟΙ αγωνιώντες  – Δημοτική Αρχή, Λιμενικό Ταμείο, Αναπτυξιακοί Φορείς, δεν είχαν διόλου ασχοληθεί με την λεπτομέρεια που αφορά την εγγραφή του συγκεκριμένου λεωφορείου  στην λίστα εισερχομένων λεωφορείων στην ζώνη επιβίβασης στο λιμάνι, που καθημερινά εκδίδει με τα δικά της κριτήρια η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Πύργου. Κινεί την περιέργεια η ενασχόληση της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Πύργου με το θέμα περί έγκρισης η μη εισόδου ανοικτών λεωφορείων στο λιμάνι. Η διάδοση της πληροφορίας ότι ο λιμενάρχης  εξέδωσε απαγορευτική απόφαση για τα συγκεκριμένα λεωφορεία μετά από προσωπική διερεύνηση που έκανα μιλώντας με το λιμενάρχη αποδεικνύεται ψευδής . Το αντίθετο μάλιστα ο λιμενάρχης έδωσε γραπτή βεβαίωση στον επιχειρηματία ότι μπορεί να εισέρχεται στον χώρο επιβίβασης τουριστών. Επίσης πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα γιατί δεν συνεδρίασε στην δεύτερη εξ αναβολής συνεδρίαση η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Πύργου για να τοποθετηθεί, που είχε ως θέμα την εξέταση της κατάστασης ; Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν 3 μέλη εκεί της διοίκησης και μπορούσε να γίνει συνεδρίαση αφού ήταν εξ αναβολής. Πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα ποια αρχή διαμορφώνει την λίστα με τα λεωφορεία που εισέρχονται καθημερινά στο λιμάνι και η οποία παραδίδετε καθημερινά στο Λιμεναρχείο ;Με ποια κριτήρια ; Είναι γνωστό ότι υπάρχουν 29 θέσεις για λεωφορεία στον χώρο επιβίβασης. Προηγούνται τα λεωφορεία της κρουαζιέρας .Η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από τον προσφερόμενο αριθμό. Υπάρχει προτεραιότητα στους επαγγελματίες της περιοχής ; Έχω συναντηθεί με τον Λιμενάρχη ,τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, με τον Δήμαρχο, με εκπροσώπους των επιχειρήσεων. Όταν ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ την δημοτική αρχή θα σας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ έγγραφα ποιοι υπονομεύουν την ελεύθερη κίνηση της τουριστικής αγοράς στην περιοχή ,ποιοι ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ επιχειρηματικές προσπάθειες να φέρουν τουρίστες στον Πύργο με νόμιμο τρόπο, τέλος ποιοι υπονομεύουν γενικότερα το μέλλον της κρουαζιέρας στην περιοχή.

Εσύ φίλε Χάρη μην ανησυχείς δεν είσαι μέσα σε αυτούς .Οι υπαίτιοι ακόμα κρύβονται και καμουφλάρονται. Θα σας αποκαλύψω τα κίνητρα των Φαρισαίων και υποκριτών της υπόθεσης.  Όσον αφορά την στάση μας στην ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ δημοτική αρχή και στις διοικήσεις που αυτή έχει ορίσει στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Πύργου να υπενθυμίσω ότι μόνον εγώ ενυπογράφως έχω στείλει στοιχεία στις ελεγκτικές αρχές της χώρας έγκαιρα, με κίνητρο την διαφάνεια .Μηρυκασμό των στοιχείων που εμείς αναδείξαμε στις αρχές της ολοκληρούμενης αυτοδιοικητικής θητείας, κάποιοι κύκλοι έφεραν στην επιφάνεια όψιμα, λίγο πριν την λήξη της περιόδου. Γνωρίζετε ότι τα γραπτά μένουν.

Καλοπροαίρετα υποβάλλω τα εξής ερωτήματα :

Μόνο στον Πύργο υπάρχει παραβατικότητα; Μόνο στον Πύργο υπάρχουν σκουπίδια ; Μόνο στον Πύργο υπάρχουν αρνητικές πτυχές της καθημερινότητας; Γιατί τόσο αυτομαστίγωμα ; Γιατί τόση χαμηλή αυτοεκτίμηση; Η διασφάλιση των ιδανικών προϋποθέσεων δηλαδή η επίλυση όλων των χρόνιων προβλημάτων της πόλης , έτσι ώστε μετά να επιδιώξουμε την έλευση τουριστών, ως τακτική δεν έχει γίνει πουθενά σε καμία άλλη πόλη. Δηλαδή αυτές οι ιδανικές προϋποθέσεις υπάρχουν στο Κατάκολο, την Κουρούτα ,την Αρχαία Ολύμπια ; Γιατί τέτοια διάκριση για τον Πύργο; Γιατί ουσιαστικά ο Πύργος να ανακηρύσσετε με χαιρεκακία απαγορευμένη πόλη για τον τουρισμό;

Αλήθεια δεν ανησυχεί κανένας για την φθίνουσα πορεία της κρουαζιέρας στην περιοχή στο Κατάκολο; Από 350 προσεγγίσεις σκαφών πριν λίγα χρόνια έχουμε διολισθήσει στις 180  προσεγγίσεις .Ως Δήμαρχος της πρωτεύουσας του νομού θα τεθώ επικεφαλής της προσπάθειας όλων των θεσμικών εκφράσεων της περιοχής ώστε να προστατεύσουμε την ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ και την ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ εικόνα της .

Παράλληλα πρέπει να διασφαλίσουμε ΜΕΡΙΔΙΟ εισοδήματος με κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης σε όλους τους συμπολίτες της περιοχής και του Πύργου. Εκτός και ο Πύργος εξαιρείται συμφώνα με την νοοτροπία και την κοινωνική και πολιτική πρακτική των τελευταίων δεκαετιών . Είμαστε ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ υπεράσπισης της κοινωνίας και οικονομίας του Πύργου και όχι μάρτυρες κατηγορίας .Έχουμε πολλά θετικά στοιχεία σαν πόλη μπορούμε να ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ μπορούμε να διορθώσουμε.

Δεν διώχνουμε κανέναν που θέλει επιχειρηματικά να δραστηριοποιηθεί τηρώντας την νομιμότητα και τους κανόνες της ΑΓΟΡΑΣ στην πόλη και στον Δήμο γενικότερα. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε δυσφήμιση της περιοχής μας . Το απρόσφορο κατηγορητήριο κατά της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής που όψιμα και εκ του ασφαλούς εξαπολύουν πρώην συνοδοιπόροι της  αφορά και συμπεριλαμβάνει όχι μόνο την ηγεσία και πολλούς υποστηριχτές της που συντάχτηκαν μαζί της ποικιλοτρόπως και με ιδιοτελείς σκοπούς .Οι πολίτες διαθέτουν και μνήμη και κρίση μην τους υποτιμούμε .

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ . ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Τάκης Αντωνακόπουλος

Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πύργου

Όλη η επικαιρότητα