Πολιτική

Τάσος Πετρόπουλος: «Πρόβλημα η μείωση αφορολόγητου χωρίς αντισταθμιστικά μέτρα»

Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμησή του πως «θα είναι πρόβλημα η μείωση του αφορολογήτου αν δεν υπάρξει αντίβαρο με αντισταθμιστικά μέτρα», εξέφρασε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Σε ομιλία του στην ανοιχτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπου ήταν προσκεκλημένος, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι παρότι με το νέο ασφαλιστικό σχεδόν η πλειοψηφία των επαγγελματιών θα καταβάλει χαμηλότερη ασφαλιστική εισφορά, θα γίνουν διορθώσεις όπου χρειάζεται.

Ο υφυπουργός υπερασπίστηκε τον νέο ασφαλιστικό νόμο, υποστηρίζοντας πως έγινε ουσιαστικά αναθεμελίωση του συστήματος, που κατέρρεε, για να μπορέσει να διασωθεί, ενώ χαρακτήρισε το νέο νόμο ως «αναπτυξιακό μέτρο παρέμβασης για την κοινωνική ασφάλιση».

Ακόμη ζήτησε την στήριξη των εμπόρων στην προσπάθεια που γίνεται για ένα βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με την τακτική καταβολή των εισφορών και έθεσε ως προϋπόθεση για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού την αύξηση των εσόδων.

Εκτίμησε ότι η αύξηση αυτή θα συμβεί, καθώς τώρα μπορούν να πληρώσουν ακόμα και εκείνοι που δεν μπορούσαν πριν τη μεταρρύθμιση. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, όπως τόνισε, συμβάλλει και η ρύθμιση για μερική καταβολή εισφορών.

Ο κ. Πετρόπουλος μίλησε εμφατικά για τη σημασία της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και ειδικότερα των ακινήτων του Δημοσίου.

Τέλος, υποστήριξε ότι η στήριξη της κοινωνίας θα αποτελέσει όπλο στα χέρια της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση που γίνεται.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα