Αποδράσεις

Ταξίδι στην παραδεισένια χώρα της αθανασίας [PHOTOS]

Ακούστε το άρθρο

Το μικροσκοπικό βασίλειο του Μπαχρέιν συνδυάζει πανύψηλους ουρανοξύστες, μιναρέδες και έναν αέρα ανεπιτήδευτης εξωστρέφειας.

Σύμφωνα με το μύθο των Σουμερίων, αποτελούσε την παραδεισένια χώρα της αθανασίας, τον Κήπο της Εδέμ. Βρίσκεται ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ και αποτελείται από ένα σύμπλεγμα 33 νησιών.

Η πρωτεύουσα Μανάμα αποτελεί το πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της χώρας και ο πλούτος της οφείλεται κυρίως στα κοιτάσματα πετρελαίου και τα μαργαριτάρια των βυθών της.

Το Μπαχρέιν είναι γνωστό και ως η Ελαφρά Μέση Ανατολή και το λαμπερό προφίλ του μοντέρνου κράτους συνθέτουν η πίστα της Φόρμουλα 1 και η γέφυρα 25 χιλιομέτρων που το συνδέει με τη Σαουδική Αραβία.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το κάστρο Qal’at al-Bahrain, το κυριότερο αρχαιολογικό μνημείο της χώρας και το πάρκο άγριας ζωής Αl-areen που φιλοξενεί σπάνια είδη άγριων ζώων, όπως η αραβική αντιλόπη.

Στο παζάρι της Μανάμα θα περπατήσει στα γραφικά γύρω δρομάκια και θα μπει στο κλίμα της ζωής του Μπαχρέιν και θα επισκεφτεί το τζαμί Al-Fateh, από τα λίγα τζαμιά που είναι ανοιχτά και σε μη μουσουλμάνους.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

mpaxreinmap

Μπαχρέιν

Διαφορά ώρας: 1 ώρα μπροστά

Νόμισμα: Δηνάριο του Μπαχρέιν (1 ευρώ ισοδυναμεί με 0.46 δηνάρια)

Απόσταση: Η απευθείας πτήση είναι 3 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας.

ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Πηγή: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα