Εκπαίδευση Ηλεία

Τεχνολογικό Ελληνορωσικό Ι.ΙΕΚ: Με πληθώρα ειδικοτήτων

Ακούστε το άρθρο

Με πληθώρα Ειδικοτήτων άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης και τη δυναμική της μεγάλης εκπαιδευτικής μονάδας της Ηλείας, ξεκινά και τη νέα εκπαιδευτική περίοδο, το Τεχνολογικό Ελληνορωσικό Ι. ΙΕΚ που εδρεύει στα Καβάσιλα του Δήμου Πηνειού (χώρος πρώην Γυμνασίου), με τις Εγγραφές των νέων σπουδαστών.

Με τις 21 προτεινόμενες Ειδικότητες του ιδιωτικού ΙΕΚ, για το εκπαιδευτικό έτος 2017-2018, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά και όχι μόνο, να σπουδάσουν σε αντικείμενο της επιλογής τους και μάλιστα στον τόπο τους! Ενδεικτικά αναφέρονται:

– ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

– ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

– ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

– ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

– ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ Ι.ΙΕΚ με την υπογραφή και εγγύηση του ονόματος ΣΚΑΡΤΣΙΑΡΗΣ, είναι εκείνο που καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, σε μια σειρά ειδικοτήτων, με επίκεντρο τον τουριστικό τομέα. Κι έτσι υπάρχει γενικότερα “κέρδος”, βάζοντας παράλληλα “φραγμό” στην εκροή παιδιών που πηγαίνουν να σπουδάσουν σε μακρινές περιοχές.

Αυτό συνεπάγεται ελάχιστο οικονομικό κόστος στο γονιό, δηλαδή αντί να πληρώνει 500-600 ευρώ το μήνα που χρειάζεται για να σπουδάσει ένα παιδί σε άλλο μέρος, εδώ θα είναι “δίπλα” στο σπίτι του, μ’ ένα κόστος το οποίο κυμαίνεται στο 1/3. Τα χρήματα έτσι μένουν στο νομό μας, με ασφάλεια για τα παιδιά, υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης, με αξιόλογο διδακτικό προσωπικό, καθώς και με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας, σε άρτια εξοπλισμένους εργαστηριακούς χώρους.

Τα ιδιωτικά ΙΕΚ αδειοδοτούνται και εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, όπως και τα Ωρολόγια Προγράμματα Σπουδών καθορίζονται από αυτό, ανάλογα με την κάθε ειδικότητα. Επίσης τα ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ είναι ισόβαθμα, αναγνωρίζεται το  πτυχίο τους από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και γι’ αυτό χαρακτηρίζεται και ως ευρωπαϊκό “διαβατήριο”. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι απόφοιτοι των ΙΕΚ όταν συμμετέχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς, πριμοδοτούνται με 150 επιπλέον μόρια βάσει προεδρικού διατάγματος.

Τέλος το ΙΕΚ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ, μετά από ευγενή παραχώρηση της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, διαθέτει ξενώνες στον Άγιο Νικόλαο Καβασίλων, για τη δωρεάν διαμονή όσων σπουδαστών επιθυμούν, είτε από την Ηλεία είτε από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, καθημερινά το πρωί, από 10.00 έως 13.00 και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης από 18.00 έως 21.00. Για πληροφορίες, όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα: 2623035597 – 6932280017 – 6973579394.

 

Όλη η επικαιρότητα