Ηλεία

ΤΕΙ Αμαλιάδας: «Οχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας»

Ακούστε το άρθρο

Την πάγια θέση τους για τη μη υποβάθμιση των πτυχίων τους που θα φέρνει μαζί του στον «χάρτη» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης το σχέδιο «Αθηνά» επανέλαβαν για μία ακόμα φορά οι σπουδαστές του ΤΕΙ της Αμαλιάδας στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη βιβλιοθήκη της πόλης!


Τη Γενική Συνέλευση ωστόσο απασχόλησαν και άλλα ζητήματα όπως αυτού του «κοψίματος» 80 σπουδαστών από την λίστα… της σίτισης!

«Ο αγώνας που κάνουμε είναι για τα δικαιώματά μας. Να πάρουμε ένα πτυχίο το οποίο να μην είναι υποβαθμισμένο. Αντιθέτως, ζητάμε να αναβαθμιστεί το πτυχίο μας και μάλιστα, στείλαμε και επιστολή με το αίτημά μας αυτό στον Υπουργό Παιδείας» είπε στο patrisnews ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Γιάννης Πολυμενάκης και συνέχισε:

«Το πρόβλημα δεν είναι το σχέδιο Αθηνά, αλλά οι περικοπές στην παιδεία. Είδατε, δεν είχαμε γραμματεία και εν μέσω κρίσης, ‘διώχνουν’ από τη λίστα της σίτισης 80 σπουδαστές. Εδώ και τρεις εβδομάδες από τα 200 άτομα που ήταν στη λίστα αφαιρέθηκαν τα 80. Γιατί; Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε το σκεπτικό τους. Αν χρειαστεί θα κινητοποιηθούμε και γι? αυτό το ζήτημα».


Τέλος, οι σπουδαστές κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους πάνω σε τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία της σχολής τους.

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)

Όλη η επικαιρότητα