Οικονομία

Τελευταία ημέρα για πληρωμή της δόσης του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος

Ακούστε το άρθρο

Από το ταμείο της εφορίας περνάνε σήμερα, τελευταία εργάσιμη του μήνα, περισσότεροι από επτά εκατομμύρια φορολογούμενοι που καλούνται να πληρώσουν τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ.

Σήμερα λήγει η διορία για τις παρακάτω πληρωμές:

  • ΕΝΦΙΑ: Με βάση τα εκκαθαριστικά σήμερα πρέπει να εισπραχθούν 630 εκατ. ευρώ σαν 1η από τις 5 μηνιαίες δόσεις.
  • 2η δόση του φόρου εισοδήματος: Περίπου 2.570.431 φορολογούμενοι που έλαβαν χρεωστικό «ραβασάκι» καλούνται να πληρώσουν 3,813 δισ. ευρώ σε 3 διμηνιαίες δόσεις. Σήμερα πληρώνεται η δεύτερη δόση και στο υπουργείο Οικονομικών αναμένουν 1,1 δισ. ευρώ.
  • Δόσεις χρεών παρελθόντων ετών στην εφορία: Όσοι πληρώνουν ήδη με ρυθμίσεις πρέπει να πληρώσουν και την τρέχουσα δόση στο τέλος του μηνός και τις δόσεις φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, γιατί αν βγει κάποια εξ αυτών ληξιπρόθεσμη, τότε θα γίνει απαιτητό ολόκληρο το παλαιό χρέος.

Χθες αναρτήθηκαν στο TAXIS τα εκκαθαριστικά σημειώματα της επανεκκαθάρισης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Τα συγκεκριμένα εκκαθαριστικά αφορούν τις περιπτώσεις:

  • Επανεξέτασης του εισοδηματικού κριτηρίου των χορηγούμενων εκπτώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. άρθρου 7 ν. 4223/2017 (εφάπαξ οικονομική ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων),
  • Προσαρμογής της τιμής ζώνης της Β’ ζώνης Ψυχικού.
  • Οι παραπάνω περιπτώσεις επανεκκαθάρισης αφορούν συνολικά 69.494 φορολογουμένους. Το συνολικό ποσό (επιστροφή ή διαγραφή φόρου) ανέρχεται στα 10,83 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα