Ελλάδα

Telegraph: Η Ελένη Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ στη NASA

Ακούστε το άρθρο

Η Ελένη Αντωνιάδου είναι μία γυναίκα που έχει γίνει θέμα συζήτησης τόσο στα ελληνικά όσο και στα διεθνή Μέσα, καθώς ξεκίνησε να καταρρέει το αφήγημα ότι εργάζεται στη NASA.

Νέο δημοσίευμα της Telegraph, που επικαλείται πηγές από τη NASA αναφέρει ότι η Ελληνίδα επιστήμονας δεν έχει εργαστεί ποτέ εκεί.

Η εφημερίδα Telegraph σε εκτενές δημοσίευμα της εξιστορεί το χρονικό της υπόθεσης, και το πώς άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι με την ανάρτηση του καθηγητή Κώστα Μπουγιούκου που ανέφερε ότι η Ελένη Αντωνιάδου δεν έχει δουλέψει ποτέ για τη NASA.

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση, ο καθηγητής ανέφερε ότι η Ελένη Αντωνιάδου έχει παρακολουθήσει μόνο ένα summer camp από αυτά που διοργανώνει η NASA για εκατοντάδες φοιτητές κάθε χρόνο, ενώ δεν έχει βραβευτεί από την υπηρεσία, και δεν έχει κάνει έρευνα για την αναγεννητική ιατρική.

Στην ίδια ανάρτηση αναφερόταν, επίσης, ότι δεν υπάρχει το βραβείο «NASA-ESA Outstanding Researcher Award».

Στο δημοσίευμά της η Telegraph επικαλείται μάλιστα και εκπρόσωπο της NASA που δηλώνει ότι η Ελληνίδα δεν ήταν ποτέ εργαζόμενη της υπηρεσίας. «Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε πως η κυρία Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ για την υπηρεσία, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να είχε εργαστεί ως υπεργολάβος σε πρότζεκτ της NASA», αναφέρει επί λέξει το δημοσίευμα στη σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Αλλαγές στην εταιρεία με την Barbie και στην Wikipedia

Εν τούτοις, αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελένη Αντωνιάδου ήταν η έμπνευση για την δημιουργία της πρώτης «Ελληνίδας Barbie», από την εταιρία Mattel, με αφορμή την συμπλήρωση των 60 ετών από την δημιουργία της κούκλας και στο πλαίσιο δημιουργίας μιας σειράς Barbie εμπνευσμένες από γυναίκες – πρότυπα.

Στην ιστοσελίδα της Mattel αναφερόταν πως η Ελένη Αντωνιάδου εργάζεται για την NASA. Ωστόσο, αυτό πλέον έχει αλλάξει και η Ελληνίδα παρουσιάζεται ως Επιστήμονας στην Αναγεννητική Ιατρική και την Βιοϊατρική.

Η πρώτη περιγραφή τον Μάρτιο του 2019

Η περιγραφή σήμερα, τον Σεπτέμβριο 2019 μετά το σάλο

Το ίδιο συνέβη και στο Wikipedia όπου στη σελίδα για την Ελένη Αντωνιάδου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η ιδιότητα της ως ερευνήτρια της NASA παρόλο που αναφέρεται σε αρκετά μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν τεκμηριώνεται από καμία επαληθεύσιμη πηγή».

Όλη η επικαιρότητα