Αθλητισμός Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τελετή Έναρξης για το 1ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων με παρουσία της Ολυμπιονίκη Κατερίνας Θάνου

Ακούστε το άρθρο
Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Φιλιατρά και αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Τριφυλίας, του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας, του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Εν. Δυνάμεων του Γεν. Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και διεξάγεται υπό την αιγίδα του CISM.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας και του Ύμνου του CISM.
Ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής Πλωτάρχης Σπυρίδων Ανδριόπουλος αναφέρθηκε στον ρόλο του CISM, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας απηύθυνε ο ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας αναφέρθηκε στην περιοχή της Τριφυλίας και κήρυξε την έναρξη των αγώνων. Στην τελετή έναρξης στα Φιλιατρά, παραβρέθηκε και η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου.
Οι ομάδες που συμμετέχουν στην διοργάνωση είναι η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ελλάδα, ενώ για το πρωί της Τρίτης, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών, έχει προγραμματιστεί η κλήρωση για τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των αγώνων.
Οι αγώνες θα διεξάγονται και στα δύο γήπεδα συγχρόνως την Τρίτη 13/2 και την Τετάρτη 14/2 ώρα 15.00 και την Παρασκευή 16/2 ώρα 12.00 το μεσημέρι, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες οι μαθητές των σχολείων.
Την Πέμπτη 15/2 οι αποστολές θα επισκεφθούν τον Ιερό  Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος  στη Χριστιανούπολη και θα ξεναγηθούν στο Οινοποιείο “Νέστωρ”  Σπ. Λαφαζάνη, όπου θα δοκιμάσουν  εμπνευσμένα κρασιά της μεσσηνιακής γης  και θα παρακολουθήσουν παράσταση  παραδοσιακών χορών από  το Χορευτικό Τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

Όλη η επικαιρότητα