Life

Τέλειες πατέντες για εύκολη ζωή στην παραλία

Ακούστε το άρθρο

Καλοκαίρι χωρίς παραλία και θάλασσα δεν γίνεται. Αλλά, ομολογουμένως, αν δεν είμαστε διατεθειμένοι να σκάσουμε πολλά λεφτά για μερικές ξαπλώστρες, τους καφέδες με την ζάχαρη στον πάτο και εκείνα τα “κλαμπ σάντουιτς” που σερβίρονται με μπαγιάτικα πατατάκια… δεν το λες και πολύ εύκολο να απολαύσουμε την παραλία.

Πρέπει να βρούμε σκιά. Πρέπει να προσέχουμε συνέχεια τα παιδιά, να φροντίσουμε να μην χαλάσουν τα φρούτα και τα τάπερ στο ψυγειάκι, να μην μπει άμμος όπου μπορεί να μπει (δηλαδή παντού), και ένας θεός ξέρει ακόμα τι ευτράπελα μπορεί να μας συμβούν. Κι επειδή μας αρέσει να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη, βρήκαμε μερικά τέλεια life hacks. Επειδή αξίζουμε και μια μέρα απόλυτης χαλάρωσης.

*Παγώνουμε τα μπουκάλια με το νερό, ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε στο ψυγειάκι. Θα χρειαστούν ώρες για να λιώσουν (άρα παγωμένο νερό για ώρες), θα κρατήσουν και τα φαγητά μας δροσερά.


*Εναλλακτικά, αντί για παγοκύστες, βάζουμε στην κατάψυξη γεμάτα νερομπάλονα. Μόλις λιώσουν, εκεί αργά το απόγευμα, ήρθε η ώρα για πόλεμο!


*Για να μην μπουν ζουζούνια, αλλά και κάθε λογής σκουπιδάκια στα ποτήρια σας, καλύψτε τα με θήκες για cupcakes.


*Φτιάξτε ένα κολιέ από πολύχρωμα σφουγγάρια, που θα απορροφάει την υγρασία, αλλά και τον ιδρώτα κατά τις ώρες του παιχνιδιού.


*Πάρτε μια μακριά πετσέτα παραλίας, και ράψτε στο πάνω μέρος της ένα φουσκωτό μαξιλάρι, για να έχετε τον πιο χαλαρωτικό συνδυασμό—επειδή σε κανέναν δεν αξίζει να ακουμπάει το κεφάλι του στα βότσαλα.


*Αν έχετε πολύ μικρά παιδάκια, και δεν μπορούν να μπουν στην θάλασσα, φέρτε μαζί σας μια μικρή φουσκωτή πισίνα, για να απολαύσουν κι εκείνα το μπανάκι τους!


*Στήστε μία μποέμ σκηνή για να έχετε σκιά, όπως βλέπετε στην φωτογραφία. Θα χρειαστείτε μόνο μερικά μακριά ξύλα και δύο σεντόνια σε φωτεινά χρώματα.

*Φέρτε μαζί σας ταλκ, και ρίξτε λίγο πάνω στην απαίσια βρεγμένη άμμο που κολλάει στα πόδια. Σε λίγη ώρα, η άμμος θα έχει εξαφανιστεί και τα πόδια σας θα είναι πεντακάθαρα. Δέρμα μωρού, θα μπορούσαμε να πούμε.


*Κόψτε κύβους αλόης, και παγώστε τους για να τους έχετε σε περίπτωση ανάγκης—δηλαδή, καψίματος από τον ήλιο. Η αλόη έχει θεραπευτικές ιδιότητες και ανακουφίζει άμεσα από το κάψιμο.

*Αν οι σαγιονάρες σας έχουν αρχίσει να κάνουν εκείνο το ενοχλητικό, που η διχάλα ξεφεύγει από τον πάτο και απειλεί να μας κάνει να χάσουμε την γη κάτω απ’ τα πόδια μας (και το να αγοράσετε νέες σαγιονάρες δεν είναι επιλογή), το μικρό πλαστικό κλείστρο από συσκευασίες για ψωμί του τοστ κάνει θαύματα.

*Αν έχει μπει νερό στα αυτιά σας και σας ενοχλεί, φροντίστε να έχετε μαζί ένα μπαλόνι. Φουσκώστε το για λίγο, και αμέσως θα νιώσετε καλύτερα.

Πηγή: in2life

Όλη η επικαιρότητα