Εκπαίδευση Ηλεία

Τέλος στο καθεστώς της αδιοριστίας στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση βάζει το Υπουργείο Παιδείας

Ακούστε το άρθρο

Τέλος στο καθεστώς της αδιοριστίας στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, θα βάλει το Υπουργείο Παιδείας, όπως δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, χθες το πρωί, από το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου, όπου παραβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του σχολείου.

Η λιτή αλλά γεμάτη χαμόγελα και θετική ενέργεια εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στις λυόμενες εγκαταστάσεις του σχολείου στα Βυτινέικα, όπου το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ στεγάζεται μόνο του πια μετά τη μεταστέγαση του Ε.Ε.Ε.Γ στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη.  Τους φίλους του σχολείου, που κάθε χρόνο δίνουν το παρών και στηρίζουν τις δράσεις του, καλωσόρισε εκ μέρους των μαθητών και εκπαιδευτικών η Διευθύντρια Αγγελική Πετρόγιαννη, με ευχές για καλή χρονιά με υγεία σε όλους.

Προχωράμε στην άρση της αδικίας

Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή δύναμη σε όλους, στους μαθητές και τις οικογένειές τους, αλλά και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά είπε «…επιτελούς ένα τιτάνιο έργο και αυτό για το οποίο οφείλουμε να δεσμευτούμε ως Υπουργείο Παιδείας, είναι ότι πρέπει, στο επόμενο διάστημα να τελειώσουμε το καθεστώς της αδιοριστίας, που διαρκεί εδώ και πολλά χρόνια. Με το τέλος των Μνημονίων – μετά το καλοκαίρι που ελπίζουμε ότι η χώρα μας θα περάσει σε μια νέα πορεία – να προχωρήσουμε στην άρση αυτής της αδικίας», είπε, καταχειροκροτούμενος από όλους.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο Περιφ. Σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς που πάντα δίνει το παρών στις εκδηλώσεις του σχολείου, καλώντας μάλιστα τον κ.Μπαξεβανάκη, το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει τις διαδικασίες για την ανέγερση κτιρίου για τη στέγαση του σχολείου, ενώ ευχές για καλή χρονιά, με πολλά συγχαρητήρια στην διευθύντρια κα Πετρόγιαννη και τους εκπαιδευτικούς για το σπουδαίο έργο που επιτελούν στο σχολείο, έδωσε και η Αντιδήμαρχος Πύργου, Ανδριάνα Αγγελακοπούλου.

«Είστε η ελπίδα του αύριο»

Τις πίτες του σχολείου – που παρασκεύασαν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους, στο Εργαστήριο Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής στο σχολείο – ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος, ευχόμενος η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και πιο χαρούμενη. «Παιδία μου σας αγαπάμε ιδιαίτερα γιατί είστε η ελπίδα του αύριο. Και εκφράζουμε τις ευλογίες  μας στην Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσφέρει τα πάντα για να ενταχθείτε στην κοινωνία όπως αξίζετε», είπε ο Θεοφιλέστατος κ.Αθανάσιος, που ήταν και ο τυχερός του φλουριού, το οποίο όμως προσέφερε στα παιδιά.

Ανάμεσα στους φίλους του σχολείου, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ήταν η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Ε Ηλείας Τίτα Τερζή, ο Διευθυντής του ΕΕΓ Φώτης Παπαθεοδώρου, οι πρόεδροι των Συλλόγων «Ήλις» και Γονέων – Κηδεμόνων του ΕΕΓ κ.κ Παπαδάτος και Μπόμπας καθώς και ο Νίκος Τσίμπρης εκ των ιδιοκτητών Ταξί που κάνουν τη μεταφορά των μαθητών του σχολείου.

Όλη η επικαιρότητα