Lifestyle Smile Συνεντεύξεις

Teo Tattoo: Ένας ταλαντούχος αρτίστας του τατουάζ!

Ακούστε το άρθρο

Ένας από τους ανθρώπους για τους οποίους ο τόπος μας αξίζει να περηφανεύεται για όσα έχει καταφέρει, είναι ο Θεόδωρος Μολίστι. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έκανε επάγγελμα την τέχνη που λατρεύει και πλέον στα 37 του με ήδη 6 χρόνια εμπειρίας έχει καταφέρει να φτάσει ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου. Όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να κάνει εντυπωσιακά άλματα προόδου στην καριέρα του. Το ταλέντο που έχει στο σχέδιο, η δίψα για συνεχή βελτίωση και τα όνειρά του, μας εντυπωσιάζουν. Επιβράβευσή του για τη σκληρή δουλειά του είναι οι διακρίσεις του σε διάφορα φεστιβάλ και διαγωνισμούς που συμμετέχει. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημ. «Πατρίς»:

Πως ξεκινήσατε να ασχολείστε με την τέχνη της δερματοστιξίας;

  • Η αγάπη μου για την τέχνη είναι απερίγραπτη και με οδήγησε σ’ αυτό που κάνω σήμερα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν με ένα μπλοκ και χρώματα στο χέρι. Μεγαλώνοντας, ασχολήθηκα με την αγιογραφία (17 χρόνια), τη γλυπτική και τη ζωγραφική σε διάφορους χώρους. Στην πορεία, μέσα από συζητήσεις με φίλους για τατουάζ, άρχισα να πειραματίζομαι και τελικά κατέληξε επάγγελμα ζωής.

Δουλεύετε πάνω σε όλα τα στυλ ή έχετε κάποιο ιδιαίτερο που απολαμβάνετε να φτιάχνετε;

  • Στα πρώτα βήματα, όπως κάθε τατουατζής ασχολήθηκα και συνεχίζω να ασχολούμαι με όλα τα στυλ. Το «forte» μου όμως είναι ο ρεαλισμός. Έχω δημιουργήσει δικό μου στυλ πάνω στον ρεαλισμό και έχω διακριθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αυτό δε σημαίνει πως δεν ασχολούμαι και με τα άλλα είδη.

Έχει αυξηθεί ο κόσμος στον Πύργο που επιθυμεί να κάνει τατουάζ; Για ποιο λόγο πιστεύετε;

  • Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση στο tattoo παγκοσμίως. Στον Πύργο, τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, αφού έχει γίνει μόδα. Τα ταμπού φεύγουν και περισσότερος κόσμος ανεξαρτήτου ηλικίας ενδιαφέρεται για τατουάζ.

Τι θα λέγατε σε κάποιον που θέλει να «χτυπήσει» το πρώτο του τατουάζ; Τι ζητούν οι περισσότεροι;

  • Συμβουλή μου είναι να κοιτάξει το γούστο του (και όχι φίλων), που θα αντιπροσωπεύει το σώμα και στυλ του, αφού θα υπάρχει πάνω του για πάντα και να μην επηρεάζεται από τατουάζ διασήμων. Όλα τα tattoo έχουν ζήτηση, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο και το απλούστερο έως το πιο τρελό, αλλά οι περισσότεροι ζητούν μέσω του ρεαλισμού να δημιουργήσω σχέδια σχετικά με την οικογένεια (προσωπογραφίες, φράσεις κ.ά.).

Τα δικά σας (πόσα έχετε) έχουν κάποια ιστορία; «Χτυπάτε» τατουάζ στον εαυτό σας;

  • Έχω πέντε tattoo (ετοιμάζομαι για έκτο), που έχουν τεράστια ιστορία και σημασία για μένα. Δυο εξ αυτών τα έχω κάνει μόνος και τα υπόλοιπα έχουν γίνει από καλλιτέχνη που εκτιμώ.

Προτιμάτε ταξίδια στο εξωτερικό προκειμένου να έρθετε σε επαφή με άλλους tattoo artist; Πόσο έχει βοηθήσει αυτό στην εξέλιξή σας;

  • Με τα ταξίδια ήρθε και η εξέλιξη του τατουάζ. Η επαφή με άλλους καλλιτέχνες, η ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων, προσωπικά με ανέβασε πολλά βήματα… Το πάθος με τα tattoo, η θέληση να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις στο αντικείμενο με έκανε να ταξιδέψω και να γνωρίσω αξιόλογους και επιτυχημένους καλλιτέχνες. Χρόνια μετά, έχοντας πολλούς απ’ αυτούς τους καλλιτέχνες φίλους, είναι ένας ακόμα λόγος για να ταξιδεύω. Τέτοιες διοργανώσεις είναι χρήσιμες όχι μόνο για τους tattoo artist που θα έρθουν σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες, αλλά και γι’ αυτούς που ενδιαφέρονται να κάνουν κάποιο tattoo, αφού από ‘κει μπορεί να γνωρίσει καλλιτέχνες, να δει και να ξεχωρίσει το στυλ που του αρέσει. Εκτός από τα παραπάνω, είναι χώροι διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους αφού στο τριήμερο γίνονται διαγωνισμοί και σόου.

Το δυσκολότερο και πιο χρονοβόρο τατουάζ;

  • Όταν έχεις πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, δε σε «δυσκολεύει» τίποτα. Θεωρώ δυσκολότερα όσα γίνονται σε φεστιβάλ tattoo, αφού δεν βρίσκεσαι στο χώρο σου και οι συνθήκες αλλάζουν. Πολύς κόσμος, φασαρία, δυνατή μουσική, κακός φωτισμός, μπορούν να δυσκολέψουν την απόδοση και αυτοσυγκέντρωσή σου. Έχω κάνει τατουάζ σε πελάτη δυο ολόκληρες μέρες σε φεστιβάλ και παρ’ όλη την κούραση, το αποτέλεσμα άξιζε.

Θαυμάζετε τατουάζ διασήμων;

  • Δε θα μπω στη διαδικασία να τους αναφέρω. Ίσως θεωρηθεί πως το κάνω για διαφημιστικούς λόγους, αλλά μπορώ να πω ότι έχω κάνει διάσημους σαν προσωπογραφία tattoo σε πελάτες μου, όπως η Marilyn Monroe, Malcolm X κ.ά.

Τι σημαίνει για εσάς το επάγγελμα αυτό;

  • Μπορώ να πω πως δεν το βλέπω σαν «επάγγελμα». Είναι η ζωή μου.

Τι ηλικίες έρχονται να κάνουν τατουάζ, πόσα είναι τα είδη και ποια; Υπάρχουν καλές και κακές εποχές;

  • Το tattoo δεν έχει ηλικία. Όποιος θέλει κάνει. Τα είδη είναι αρκετά, όπως realistic, grammic, old school, new school, dots, traditional, Japanese, ornamental κ.ά. Είναι προτιμότερο τα tattoo να γίνονται χειμώνα, καθώς το καλοκαίρι λόγω ήλιου και θάλασσας καταστρέφονται.

Τι συμβουλεύεται τον κόσμο για την επούλωση; Τι πρέπει να προσέχουν τις πρώτες μέρες;

  • Συμβουλή μου είναι ο πελάτης να τηρεί τις οδηγίες, ώστε να επουλωθεί σωστά. Πρέπει να προσέχουν την καθαριότητα και να χρησιμοποιούν ειδική κρέμα για την επούλωση.

Παλαιότερα, το τατουάζ αποτελούσε ταμπού. Πλέον αποτελεί μόδα. Πως φτάσαμε στο σημείο αυτό;

  • Πριν 20 χρόνια, έλεγαν οι γονείς: «θες να κάνεις τατουάζ; Ποτέ! Τέτοια κάνουν οι αλήτες!». Πέρασαν χρόνια και τα tattoo έγιναν μόδα. Σήμερα, με βόλτα σε clubs ή παραλία, θα διαπιστώσεις ότι πολλοί έχουν στο σώμα τους τατουάζ!

Όλη η επικαιρότητα