Οικονομία

ΤΑΙΠΕΔ: Ενδιαφέρον για την ΔΕΠΑ Εμπορίας από εννέα επενδυτικά σχήματα

Ακούστε το άρθρο

Εννέα ενδιαφερόμενα μέρη υπέβαλαν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 65% του κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, με δυνατότητα απόκτησης του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας δυνάμει Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των μετόχων της ΔΕΠΑ, του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ.

Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, ενδιαφέρον εκδήλωσαν τα ακόλουθα επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά): 

1) C.G. GAS LIMITED.
2) MET HOLDING AG.
3) POWER GLOBE LLC.
4) SHELL GAS B.V.
5) VITOL HOLDING B.V.
6) ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ A.E.
7) Κοινοπραξία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ & EDISON INTERNATIONAL HOLDING N.V.
8) Κοινοπραξία ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΕΛΛΑΣ & ΔΕΗ Α.Ε.
9) ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ A.E.

Τώρα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (υποβολή δεσμευτικών προσφορών).

Κωστής Χατζηδάκης

«Η συμμετοχή 9 μεγάλων ομίλων – ελληνικών και ξένων – στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας ξεπερνά τις προσδοκίες και είναι μια εξαιρετικά θετική είδηση», επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του ύστερα από τις σχετικές ανακοινώσεις του ΤΑΙΠΕΔ.

«Είναι, προσθέτει ο υπουργός, μια αχτίδα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία μέσα στην διεθνή καταιγίδα. Είναι όμως και μια απόδειξη ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ελληνική οικονομία οικοδομήθηκε σε σωστές βάσεις. Δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε σκληρά και συστηματικά για να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της κρίσης και να προσελκύσουμε πολλές και σοβαρές επενδύσεις στην πατρίδα μας».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός ΠΕΝ, Γεράσιμος Θωμάς, τόνισε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το ότι η καλή προετοιμασία της ΔΕΠΑ, του ΤΑΙΠΕΔ και των συμβούλων τους ανταμείφθηκε. Η υψηλή συμμετοχή από Έλληνες και ξένους επενδυτές δικαιώνει την απόφασή μας να συνεχίσουμε σταθερά. Δίνουμε ένα ισχυρό σήμα ότι προχωράμε – παρά τις αντιξοότητες – τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η αγορά ενέργειας και ευρύτερα η οικονομία μας. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ένα καλό σημάδι όχι μόνο για τον κλάδο της ενέργειας, αλλά και για το προσωπικό της ΔΕΠΑ που στηρίζει την εταιρεία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα