Αθλητισμός Ηλεία Πολιτισμός

Τεράστιο βήμα ανάπτυξης της Αρχ. Ολυμπίας – Υπογράφθηκε η σύμπραξη για το Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η σύμπραξη για το Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών που υπογράφθηκε χθες το πρωί στο χώρο εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς πρόκειται για μια εκ των μεγαλύτερων αναπτυξιακών συνεργασιών της περιφέρειας που υπογράφθηκε ανάμεσα σε 14 φορείς.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη κίνηση μαγνητίζει το ενδιαφέρον όχι μόνο των φορέων που την υπέγραψαν, αλλά και άλλων από τον πολιτικό, πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό χώρο, χάρη στην προοπτική που δείχνει να έχει. Από τους καταλληλότερους για να μιλήσει για τη συγκεκριμένη ενέργεια ήταν ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών Δημήτρης Κωνσταντίνου, που μετά το πέρας οχτώ μηνών συνεχόμενων προσπαθειών κατάφεραν να έρθουν σε οριστική συμφωνία. Επιπλέον, ο κ. Κωνσταντίνου στάθηκε στο στόχο της σύμπραξης όπου όλοι οι φορείς, καθένας μέσω της ειδικότητας και της εμπειρίας του, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν εις πέρας το μεγάλο και πολυσύνθετο έργο που χρειάζεται όμως και τη στήριξη των πολιτών.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, στον εναρκτήριο λόγο της εκδήλωσης έδωσε τα συγχαρητήρια του γι’ αυτή την ιδιαίτερη πρωτοβουλία και τόνισε πως καλό θα είναι να γίνονται τέτοιες δράσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη και στην ανάδειξη του νομού μας και στον υπόλοιπο κόσμο.  Από την πλευρά του, ο Υπεύθυνος Διαχείρισης και Τελικής Οργάνωσης και Επικοινωνίας της «Πολιτισμός και Ευημερία» Γιάννης Σαραντόπουλος, όπου έκανε μια σύντομη περιγραφή της «Πολιτισμός και Ευημερία» και των στόχων της.

Συμμετοχή στη θεματική αναπτυξιακή σύμπραξη έχουν το Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών «ΟΛΥΜΠΙΑ», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Ηλείας, το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού και Παιδείας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, ο Σύλλογος Εμπόρων Αρχαίας Ολυμπίας, η Ένωση Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας, ο Αθλητικός Σύλλογος «ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ» Αρχαίας Ολυμπίας, η Αθλητική Ολυμπιακή Λέσχη Μοτοσυκλετών Ολυμπίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση με την επωνυμία «Πολιτισμός και Ευημερία».

Η τελική συμφωνία έφθασε μετά από ένα διάστημα οχτώ μηνών, με συναντήσεις και διαβουλεύσεις που έγιναν με πρωτοβουλία του διοικητικού συμβουλίου της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών ΟΛΥΜΠΙΑ». Η συνεργασία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα στους φορείς να ενώσουν δυνάμεις για την υλοποίηση του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών και για το σχεδιασμό και την υλοποίηση διαφόρων πολιτιστικών δράσεων.

Ακολούθησαν ολιγόλεπτες τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των φορέων, το περιεχόμενο των οποίων επικεντρώθηκε κυρίως σε όσα έχουν προσφέρει καθένας τους για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, ενώ στο τέλος ακολούθησε και η υπογραφή του πρωτοκόλλου της σύμπραξης. Το παρόν στην εκδήλωση πέραν των εκπροσώπων των φορέων, έδωσαν και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Μιχαλολιάκος και η τέως βουλευτής της ΝΔ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Όλη η επικαιρότητα