Ελλάδα

«Τερατώδης ποινή στην καθαρίστρια» με πλαστό απολυτήριο στον Βόλο

Ακούστε το άρθρο

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε σημερινή ανακοίνωση της, με αφορμή την καταδίκη σε δεκαετή κάθειρξη 53χρονης καθαρίστριας, η οποία πλαστογράφησε το πτυχίο της Ε΄ Δημοτικού, προκειμένου να μπορεί να βρει δουλειά, επισημαίνει ότι «η απόφαση δεν είναι απλώς απάνθρωπη, είναι και ένα ακόμα κρούσμα, πολύ ενδεικτικό, μιας μόνιμης παθογένειας της Ποινικής Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζει ότι η ποινή είναι «τερατώδης».

Ουδέποτε, συνεχίσει η Ένωση, «έχει ελεγχθεί δικαστής για υπερβολική αυστηρότητα, ενώ αυτό έχει συμβεί κατά κόρον για επιεικείς ή αθωωτικές αποφάσεις».

Ακόμη, η Ένωση αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Ο διορισμός στο Δημόσιο με πλαστά ή ανακριβή πιστοποιητικά, ακόμα και ενός φτωχού ανθρώπου, ακόμα και σε θέση καθαρίστριας, είναι απολύτως λογικό να τιμωρείται.

Αλλά τόσο ο ποινικός νόμος όσο και ο ποινικός δικαστής, από την απόφαση του οποίου κρίνεται η μοίρα ενός ανθρώπου, οφείλουν να σέβονται σε κάθε περίπτωση την αρχή της αναλογικότητας.

Θεμέλιο της τερατώδους ποινής που επιβλήθηκε στην καθαρίστρια φαίνεται πως ήταν η μεγάλη ζημία του Δημοσίου, που το δικαστήριο την εξίσωσε με τους μισθούς δύο δεκαετιών, όσο χρόνο δηλαδή αυτή η γυναίκα καθάριζε παιδικούς σταθμούς. Έλεος!».

Υπενθυμίζεται ότι η καθαρίστρια εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου και η κατηγορία ήταν ότι πλαστογράφησε τον τίτλο σπουδών της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου που είχε, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε΄ τάξης του Δημοτικού.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την απόφαση του Εφετείου. Σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη, χωρίς να επιδέχεται αναστολή η ποινή της και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές της Θήβας.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα