Τέσσερις κινήσεις που όλοι πρέπει να κάνουμε πριν σηκωθούμε από το κρεβάτι

Χρειάζεστε μόνο μερικά λεπτά το πρωί για να κάνετε αυτές τις γρήγορες και εύκολες διατάσεις αμέσως μόλις ξυπνήσετε και να τονώσετε άμεσα την κυκλοφορία και την κινητικότητα των μυών και των αρθρώσεων σας

*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η πρώτη ενστικτώδης κίνηση σας, μετά από νυχτερινό ύπνο είναι να σηκώσετε τα χέρια σας ψηλά και να τεντωθείτε.

Το τέντωμα είναι ο τρόπος του σώματος να ξυπνήσει να τονώσει την κυκλοφορία και να ενθαρρύνει την κινητικότητα των μυών και των αρθρώσεων σας.

Μετά από λίγες ώρες που βρίσκεστε στην ίδια θέση στο κρεβάτι, οι μύες σας χρειάζονται διάταση. Η κίνηση επίσης δίνει έναν λιγάκι πιο έντονο ρυθμό στην καρδιά, η οποία με την σειρά της σας δίνει αυτή την πρόσθετη ενέργεια που χρειάζεστε για να σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Χρειάζεστε μόνο μερικά λεπτά το πρωί για να κάνετε αυτές τις γρήγορες και εύκολες διατάσεις αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Κρατήστε κάθε τέντωμα για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και θυμηθείτε να αναπνεύσετε βαθιά ενώ μένετε στην κάθε στάση.

1. Μαζεύουμε το ένα πόδι στο στήθος και τεντώνουμε μετά το άλλο πόδι και στη συνέχεια και τα δύο – 10 επαναλήψεις το καθένα.

2. Ρίχνουμε τα πόδια μας λυγισμένα στην μια πλευρά, ενώ τα χέρια μας στην αντίθετη και προς τις δυο πλευρές για 30″.

3. Κάνουμε τη γάτα, εισπνέουμε και τραβάμε την σπονδυλική μας στήλη ψηλά, εκπνέουμε και κάνουμε μια υπερέκταση – 10 επαναλήψεις. Στη συνέχεια τεντώνουμε αντίθετα χέρι με πόδι και κάνουμε άρσεις – 10 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά.

4. Στάση κάτω σκύλου και σανίδα. Σπρώχνουμε απαλά τον κορμό μας προς τα πίσω, χαλαρώνουμε τον αυχένα και ερχόμαστε σε σανίδα. Επανάληψη: 10 φορές.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο των ασκήσεων

via