WEB tv Κόσμος

Τέσσερις νεκροί από τεράστια έκρηξη που ισοπέδωσε κτίριο στο Λέστερ (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη χθες το βράδυ σε κτίριο όπου στεγάζεται παντοπωλείο και κατοικία στο Λέστερ, ενώ άλλα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Τεράστιες φλόγες ξεπήδησαν από το κτίριο στην περιοχή Χίνκλεϊ Ρόουντ με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να επεμβαίνουν στο σημείο και την αστυνομία να κάνει λόγο για «σοβαρό συμβάν» αν και όπως είπε δεν υπάρχει ένδειξη για τρομοκρατική ενέργεια.

Από την ισχυρή έκρηξη κατέρρευσε το κτίριο ενώ εκτινάχθηκαν συντρίμμια σε αρκετή απόσταση.

Η αστυνομία εκκένωσε τα γύρω κτίρια και σπίτια για λόγους ασφαλείας.

«Ήμασταν στο σπίτι περίπου 500 μέτρα απόσταση από το σημείο της έκρηξης. Ολόκληρο το σπίτι συγκλονίστηκε. Έφθασαν σωστικά συνεργεία, υπήρχε πολύς καπνός», δήλωσε μια περίοικος.

«Βγήκαμε έξω και υπήρχαν τούβλα και μπάζα σ’ ολόκληρο το δρόμο», είπε μια άλλη, ενώ μια τρίτη είπε ότι η σκηνή «θύμιζε ταινία του Χόλιγουντ».

«Η αιτία της έκρηξης θα αποτελέσει αντικείμενο κοινής έρευνας της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας», ανακοίνωσαν οι Αρχές. «Έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε αρκετές κατοικίες στο Χίνκλεϊ Ρόουντ».

«Ζητάμε από τον Τύπο και την κοινή γνώμη να μην κάνουν υποθέσεις αναφορικά με τις αιτίες του ατυχήματος αυτού, όμως σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια», είχε επισημάνει σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία.

Όλη η επικαιρότητα