Καταναλωτές

Τέσσερις τροχοί…the story!

001.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το άρθρο είναι μια προσφορά του http://www.maxxparts.gr/

Μπαίνοντας μέσα στο αμάξι, ανοίγοντας το ραδιόφωνο και βάζοντας το αγαπημένο τραγούδι να παίζει, τα παράθυρα ανοιχτά και τα χέρια πάνω στο τιμόνι, απόλυτα ρυθμισμένα και τοποθετημένα, αγγίζοντας τις λεπτομέρειες του δέρματος και κάπως έτσι γινόμαστε ένα με το αντικείμενο του πόθου μας….τον τετράτροχο σύντροφο στις ανακαλύψεις της ζωής. Ίσως μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις των αιώνων, το αυτοκίνητο, είναι ο «συνοδοιπόρος» σε όλες τις μικρές και μεγάλες στιγμές της ζωής μας. Μας κρατά συντροφιά κάθε φορά που θέλουμε να ξεφύγουμε, να μετακινηθούμε ή να αλλάξουμε περιβάλλον.

Ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο, oKarlBenz ήταν ο πρώτος άνθρωπος που δημιούργησε το αμάξι με κινητήρα, Otto εσωτερικής καύσης και καύσιμο τη βενζίνη, το 1885. Ήταν ο ίδιος που κατασκεύασε τα πρώτα τρίκυκλα αυτοκίνητα το 1885 εφευρίσκοντας ένα σύστημα ρύθμισης ταχυτήτων με τη χρησιμοποίηση του σπινθήρα από μπαταρία, τον αναφλεκτήρα(μπουζί), τον συμπλέκτη, το σύστημα επιλογής ταχυτήτων και το ψυγείο νερού. Η Γαλλία, εκείνη την περίοδο, ως πιο προοδευτική, δέχτηκε πιο εύκολα τη νέα δημιουργία κι έτσι πουλήθηκαν περισσότερα οχήματα στη Γαλλία παρά στη Γερμανία.

Έπειτα, το 1895, λόγος γίνεται για τον Αρμάν Πεζό, όπου ήταν ο κατασκευαστής που κέρδισε τον πρώτο αγώνα αυτοκινήτου στη Γαλλία. Ήδη από το 1892 δε, ο κινητήρας Diesel αρχίζει να χρησιμοποιείται σε φορτηγά αυτοκίνητα κι αργότερα σε λεωφορεία. Το αμάξι γνώρισε πολλές τροποποιήσεις και διαφοροποιήσεις στη λειτουργία του κινητήρα και στην εμφάνιση. Πολλά συστήματα και πολλά μοντέλα διαδέχθηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, το ένα μετά το άλλο, για να φτάσουμε στις άπειρες επιλογές του σήμερα, από τα αυτόματα οχήματα μέχρι εκείνα με τις ταχύτητες και να κάνουμε λόγο για την τεχνολογία της απόλυτης εξέλιξης στο κεφάλαιο της τετρακίνησης. Όλα ανανεωμένα και συμβατά με την εξέλιξη και την τεχνολογία βρίσκουν αντίκρισμα, μέσα στα χρόνια, κρατώντας τους φανατικούς της ταχύτητας σε μάχιμη θέση για την απόκτηση του απόλυτου.

Η Αγγλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία είναι οι πρωτοπόροι που άδραξαν την ευκαιρία και δημιούργησαν το απόλυτο. Χρησιμοποίησαν την πρώτη ύλη κι εκμεταλλεύτηκαν όλα όσα είχε να τους προσφέρει η νέα τεχνολογία. Έγιναν οι κυρίαρχοι στην ιστορία της αυτοκίνησης παράγοντας τα περισσότερα και πιο αξιόπιστα μοντέλα. Η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στη χώρα μας ήταν η Viamax. Ιδρύθηκε στη δεκαετία του ’30 και στην αρχή συνεργαζόταν με τη Mercedes. Αυτό σήμαινε ότι στην Ελλάδα κατασκευαζόταν το αμάξωμα ενώ το σασί και ο κινητήρας εισαγόταν από τη Γερμανία.

Το αυτοκίνητο, ως πόλος έλξης, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πιο ζωτικά κομμάτια στην οικονομία σήμερα. Είναι το μόνο που ανέπαφα και συνεχόμενα θα αναρριχάται στο top 5 των γυναικείων κι ανδρικών προτιμήσεων, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Όλη η επικαιρότητα