Ηλεία

Τετραπλή αποστολή στην Αθήνα για σχολείο Ν. Μανωλάδας, Λύκειο Λεχαινών, παραλία Κουνουπελίου και Λουτρά Κυλλήνης

Ακούστε το άρθρο

Με «βαριά» ατζέντα μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ όπου θα έχει συναντήσεις για θέματα που αφορούν τον δήμο: το μεγάλο κτιριακό πρόβλημα του δημοτικού σχολείου Ν. Μανωλάδας, το κτιριακό του Λυκείου Λεχαινών, την παραχώρηση της παραλίας στο Κουνουπέλι και του θεάτρου στα Λουτρά Κυλλήνης.

Τεσσάρων σημείων λοιπόν η αποστολή του δημάρχου που θα συνοδεύεται από τον βουλευτή κ. Μάκη Μπαλαούρα και τους αντιδημάρχους κ.κ. Ανδρέα Μίγκο και Ανδρέα Χαμουζά.

Σε ΕΤΑΔ και ΚτΥΠ ΑΕ

Συναντήσαμε τον δήμαρχο στο Λιμάνι της Κυλλήνης ο  οποίος και αναφέρθηκε στις σημερινές σημαντικές συναντήσεις: «Στην Αθήνα την Πέμπτη έχουμε προγραμματίσει  δύο σημαντικές συναντήσεις για την προώθηση τριών  σημαντικών θεμάτων του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Η πρώτη είναι στις 4 το απόγευμα στο ΕΤΑΔ με τον κ. Τερζάκη. Θα είναι μαζί μου οι αντιδήμαρχοι Προγραμματισμού και Παιδείας. Τα θέματα είναι η παραχώρηση της παραλίας  στο Κουνουπέλι, θέμα που έχει «κολλήσει». Εμείς ζητάμε να υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει ένα αναψυκτήριο στην περιοχή ώστε να αναβαθμισθεί η παραλία που διαθέτει υπέροχη θάλασσα. Η ανταπόκριση από το ΕΤΑΔ είναι θετική και αύριο (σήμερα Πέμπτη ) θα υπάρχει οριστική απάντηση. Μαζί μας θα είναι και ο βουλευτής κ. Μάκης Μπαλαούρας που στηρίζει θέματα του δήμου μας.

Το δεύτερο θέμα με το ΕΤΑΔ είναι τα Λουτρά Κυλλήνης, ένα επίσης σοβαρό θέμα. Είχαμε κάνει αίτημα παραχώρησης για τα Λουτρά και το θεατράκι που βρίσκεται στην περιοχή. Αύριο θα συζητηθεί διεξοδικά το θέμα και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε την παραχώρηση του μικρού θεάτρου.

Στις 5 το απόγευμα θα υπάρχει συνάντηση με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της  ΚτΥπ ΑΕ κ. Καραγιάννη για το σοβαρό θέμα του δημοτικού σχολείου της Νέας Μανωλάδας και το Λύκειο Λεχαινών. Πρέπει να λυθεί το θέμα της Νέας Μανωλάδας αφού ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών  κ. Αλέξης  Χαρίτσης  δεσμεύτηκε ότι θα ενταχθεί στο ΠΔΕ. Το ΚτΥπ πρέπει να δει το θέμα πολύ ζεστά γιατί το σχολείο είναι σε προκάτ πολλά χρόνια»

Συνάντηση με Αστυνομικό Διευθυντή

Στο μεταξύ συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ.Σωτήρη Παπασωτηριου είχε νωρίτερα ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Ναμπιλ Μοραντ στο Δημαρχείο. Ο κ.Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Παπασωτηριου για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Βουπρασίας καθώς και του Γραφείου τοπικού Αστυνόμου Ανδραβίδας.Ο Δήμαρχος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την ασφάλεια των πολιτών η λειτουργία των Α.Τ του Δήμου και ζήτησε την ενίσχυση τούς.Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το Γραφείο τοπικού Αστυνόμου Ανδραβίδας, το οποίο λειτουργεί με επιτυχία και παρέχει σημαντικές υπηρεσίες στους κατοίκους της Ανδραβίδας.

Επιπλέον έγινε αναφορά στο πρόσφατο συμβάν της απόπειρας παράνομης διακίνησης μεταναστών από τη Γλυφα και ο Δήμαρχος εξέφρασε  την ικανοποίηση τού για την  αποτελεσματική αντιμετώπιση του συμβάντος. Κατόπιν ευχαρίστησε όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν στα Α.Τ του Δήμου, τονίζοντας οτι σε πολύ δύσκολες συνθήκες δίνουν τον καλύτερο τούς εαυτό για την πάταξη της παραβατικότητας.

Με τη σειρά του ο κ. Παπασωτηριου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή και τον διαβεβαίωσε οτι ο ίδιος και η ΕΛ.ΑΣ επιδιώκουν την στενή συνεργασία με τον Δήμο και όλους τους τοπικούς φορείς.Τέλος έγινε μια πρώτη συζήτηση για τοπικά θεματα κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία άλλωστε ο κ. Παπασωτηριου γνωρίζει άριστα, αφού κατάγεται από την περιοχή και έχει υπηρετήσει για χρόνια σε Α.Τ του Δήμου. Αμφότεροι δεσμεύτηκαν για συνεχή επικοινωνία και καλή συνεργασία με απώτερο στόχο την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών

Όλη η επικαιρότητα