Ηλεία

ΤΕΒΑ Πύργου: Υψηλή προσέλευση και άμεση εξυπηρέτηση για τους δικαιούχους στο νέο χώρο

Ακούστε το άρθρο

Στο νέο χώρο που μίσθωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πίσω από τις σχολές του ΟΑΕΔ στον Πύργο, ολοκληρώθηκε χθες η διανομή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης των δικαιούχων –για τον δήμο Πύργου- του Επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Η διανομή που ξεκίνησε από την περασμένη Τετάρτη έγινε με υψηλή προσέλευση εκατοντάδων δικαιούχων από το δήμο Πύργου, που προσήλθαν στο νέο χώρο και εξυπηρετήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα, παραλαμβάνοντας γάλα, πάνες, λάδι, όσπρια, πατάτες, απορρυπαντικά κ.α..

Συντονίστρια της διανομής  ήταν η αντιδήμαρχος Πύργου (και υπεύθυνη Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του δήμου) Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, που δήλωσε σχετικά πως «Ως δήμος ξεκινήσαμε πιλοτικά το 2015 το ΚΕΑ και το 2016 το ΤΕΒΑ και μάλιστα πήραμε και τα εύσημα από την Παγκόσμια Τράπεζα. Συνολικά οι δικαιούχοι είναι πάνω από 2 χιλιάδες ενώ δυνητικά οι ωφελούμενοι είναι πάνω από 7 χιλιάδες. Μέχρι πρότινος η διανομή γινόταν στο χώρο του παλιού νοσοκομείου Πύργου και πιο συγκεκριμένα εκεί που λειτουργούσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. Χώρος που όμως δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Ως διαχειριστής η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έπρεπε από το ξεκίνημα της υλοποίησης του προγράμματος να έχει βρει κατάλληλο χώρο έτσι να μπορούσαμε να διανέμουμε και ευπαθή προϊόντα όπως κρέας, τυρί κ.α. Δεν είχαμε τις υποδομές… τώρα βρέθηκε ο χώρος, που είναι λίγο έξω από την πόλη του Πύργου, και μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενη γι` αυτό. Εμείς δουλέψαμε σκληρά, κουβαλήσαμε τόνους τροφίμων, μαζί με εργαζόμενους της Υπηρεσίας μας που δεν ήταν στα καθήκοντα μας… Με την ανάδοχο εταιρεία βλέπετε τι δουλειά γίνεται, υπάρχουν περισσότερα άτομα που προστίθενται σε αυτά της δικής μας Υπηρεσίας. Την Τετάρτη πέρασαν 800 άτομα συνολικά. Και σήμερα (σ.σ. χθες) υπάρχει μεγάλη προσέλευση επίσης. Στις 5 Αυγούστου ελπίζω ότι θα δώσουμε και κρέας. Εγώ σε λίγο καιρό αποχωρώ, ολοκληρώνοντας την θητεία μου στο τέλος του ερχόμενου μήνα κι ευελπιστώ το πρόγραμμα να συνεχιστεί και όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη να παίρνουν τα τρόφιμα που δικαιούνται».

Όλη η επικαιρότητα