Ηλεία

Θ. Βασιλόπουλος: Επαφές με τον αγροτικό κόσμο της Αμαλιάδας – «Γνωρίζω και θα βοηθήσω»!

Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Από τη γενέτειρά του την Αμαλιάδα, ξεκίνησε χθες τις επαφές με τον αγροτικό κόσμο ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος και συγκεκριμένα από την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, όπου είχε συνεργασία με τον πρόεδρο της Ομάδας Χρήστο Βαλιανάτο.

Βασική του επιδίωξη, είπε χαρακτηριστικά, είναι η δρομολόγηση λύσεων για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Ηλείας και της Περιφέρειας γενικότερα, με την αναδιάρθρωση της Κορινθιακής σταφίδας να αποτελεί ένα από τα πρώτα θέματα που θα προωθήσει προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Ηλείας, όντας και ο ίδιος παραγωγός, αλλά και λόγω της συνεχούς επαφής του εδώ και χρόνια με τις αγροτικές οργανώσεις, όπως με την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας.

Μια από τις προτεραιότητές του επίσης, είναι να ζητήσει από το υπουργείο και την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε ο οργανισμός αυτό να αποτελεί πραγματικό στήριγμα των αγροτών, με γνώμονα την αγροτική οικονομία και ανάπτυξη.

Όπως και παλαιότερα, συμφώνησε ότι θα πρέπει να αποδοθούν τα κτίρια του πρώην ΑΣΟ στις βιώσιμες Ομάδες Παραγωγών για να τα εκμεταλλευτούν για την καλύτερη λειτουργία τους, προς όφελος, πάντα,  των παραγωγών.

«Επέλεξα την πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους του αγροτικού τομέα της Ηλείας να την κάνω στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, η οποία όλα αυτά τα χρόνια καταβάλλει μεγάλη και σημαντική προσπάθεια για την ανάδειξη των προβλημάτων που μαστίζουν τους αγρότες και την προώθηση λύσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θ. Βασιλόπουλος.

Στηρίζει η Περιφέρεια

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμανε ότι με τα αιτήματα της Ομάδας Παραγωγών, δεν συντάσσεται μόνο ο ίδιος, αλλά και η νέα ηγεσία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε στο τέλος της θητείας του να έχουν γίνει σημαντικά «βήματα» για την αναβάθμιση του αγροτικού τομέα, ενός τομέα νευραλγικού για την οικονομία του νομού, που εδώ και χρόνια έχει υποβαθμιστεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημα των αγροτών.

Πιο πριν ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος είχε συγχαρεί τον κ. Βασιλόπουλο για την ανάληψη της θέση του αντιπεριφερειάρχη. Μίλησε για την συνεχή και ουσιαστική συνεργασία που έχουν όλα αυτά χρόνια για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα της Ηλείας, χαρακτηρίζοντας αυτή τη συνεργασία εχέγγυο για αυτή που ξεκινά από τη νέα του πλέον θέση.

Ο κ. Βαλιανάτος ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, μιλώντας για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του αγροτικού τομέα, αλλά και του ΕΛΓΑ. Σε σχέση με τον ΕΛΓΑ, στάθηκε στο τελευταίο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις μη αποζημιώσεις ενός μεγάλου αριθμού παραγωγών του κάμπου για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους από τον καύσωνα, με το αιτιολογικό ότι σε κάποιες περιοχές η θερμοκρασία δεν έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 C.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς και ελπιδοφόρο, που ένας δικός μας άνθρωπος, γνώστης των προβλημάτων, είναι σε αυτή τη θέση, του αντιπεριφερειάρχη αγροτικής ανάπτυξης. Γνωρίζει τον χώρο, γνωρίζει τα προβλήματα και την αγωνία των αγροτών και βέβαια θα συνεχίσουμε την συνεργασία για το καλό του αγροτικού τομέα», δήλωσε ο κ. Βαλιανάτος.

Όλη η επικαιρότητα