Εκλογές

Θ. Βλαγκούλης: Πληρώνονται από σήμερα οι αγροτικές ενισχύσεις

fotografia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαίες εξελίξεις  και θετικές πάνω στα ανοιχτά ζητήματα των αγροτών μας οι οποίες φέρνουν την σφραγίδα της επιμονής και της αποφασιστικότητας του α. γραμματέα αγροτικού της ΝΔ και υποψηφίου βουλευτή που Νομού μας Θόδωρου Βλαγκούλη σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι…

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ένας «μαραθώνιος» δράσεων επαφών και πρωτοβουλιών του κ. Βλαγκούλη στην Ηλεία, που σκοπό είχε την άσκηση κάθε δυνατής πίεσης προς την κεντρική εξουσία και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταβολή ενισχύσεων σε παραγωγούς που είχαν αποκλειστεί  αλλά και της εξισωτικής αποζημίωσης που είχε καθυστερήσει….

Οι ανακοινώσεις που έγιναν στον ίδιο ακολούθως από τον Δ/ντη τουΥπουργού  κ. Κ. Αναγνώστου για καταβολή των χρημάτων χαροποίησε ιδιαίτερα τον υποψήφιο βουλευτή και αυτό ήταν μια  ευχάριστη έκπληξη. Στην συνέχεια ο κ Βλαγκούλης ήρθε σε επικοινωνία  με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και τους ενημέρωσε γι αυτή την ευχάριστη είδηση

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

Ειδικότερα επισημάνθηκε στον κ Βλαγκούλη  που είχε διαρκή επικοινωνία από νωρίς χθες το πρωί τις μεσημβρινές ώρες, ότι ήδη μπαίνουν από σήμερα τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης στους λογαριασμούς, με ένα συνολικό ποσό 23 εκατ ευρώ που αφορά σε 38.800 παραγωγούς  μεταξύ των οποίων είναι και Ηλείοι δικαιούχοι

Παράλληλα του ανακοινώθηκε ότι ανοίγει τη Δευτέρα το πρόγραμμα για τις εξισωτικές αποζημιώσεις, έτσι ώστε να εγγραφούν στη βάση δεδομένων τα στοιχεία των ενδιαφερομένων αγροτών προκειμένου να γίνει η διασταύρωση στοιχείων προκειμένου να γίνει και η έγκαιρη καταβολή κονδυλίων με την ελπίδα καταβολής των χρημάτων το ταχύτερο δυνατό.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Τα παραπάνω ζητήματα απασχολούσαν επίμονα τον κ. Βλαγκούλη γι αυτό και χθες το πρωί έσπευσε αμέσως στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας  – Ολυμπίας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Γεράσιμο Καλλιμώρο και τους συνεργάτες του.

Μετά την αρχική συζήτησή τους, επικοινώνησε με τον ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τα γραφεία της ΄Ενωσης, και αφού επεσήμανε την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί και τις απολύτως δικαιολογημένες διαμαρτυρίες αγανακτισμένων αγροτών τους ζήτησε την καταβολή των ενισχύσεων «εδώ και τώρα».

Στην συνέχεια μίλησε και με τους Ειδικούς Συμβούλους του κ. Καρασμάνη όπως και με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκο.

Εκεί ζήτησε εξηγήσεις για τα όσα συμβαίνουν  και επέμεινε να μάθει τις αιτίες.

΄Όπως είπε θα πρέπει να μάθουμε την αλήθεια  και όχι να ακολουθούμε την παλαιοκομματική νοοτροπία προκειμένου να εξυπηρετούμε μεμονωμένα άτομα ή να παραπλανούμε λέγοντας εκδοχές που δεν γνωρίζουμε και έτσι να παραπλανούμε αγανακτισμένους – πολίτες…

Ο κ. Βλαγκούλης εξέφρασε την αποστροφή του σε τέτοια τακτική η οποία γίνεται μάλιστα  σε απόσταση αναπνοής από τις εκλογές και τόνισε  ότι οι δικές του παρεμβάσεις δεν έχουν σχέση με ξεχωριστές περιπτώσεις αλλά με την εξυπηρέτηση του συνόλου που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα…

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΥΘΗΚΑΝ

 

Αναφερόμενος ειδικότερα στα δύο βασικά προβλήματα που είχαν ανακύψει δήλωσε ότι, η πρώτη κατηγορία αφορούσε τους συμπατριώτες μας που έχουν κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτικές καλλιέργειες, αλλά δεν πήρανε επιδότηση  διότι η Κτηνιατρική Υπηρεσία δεν διαβίβασε όπως θα έπρεπε τις δηλώσεις και η κατάσταση δεν καταχωρήθηκε στην βάση δεδομένων της κτηνιατρικής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αποτέλεσμα τούτου ήταν οι άνθρωποι αυτοί να μην φαίνονται πουθενά καταχωρημένοι….

Έτσι μετά  την παρέμβασή του, άρχισαν να μπαίνουν τα ονόματα στην κατάσταση για να προχωρήσει η αξιολόγηση του ΟΠΕΚΕΠΕ κάτι που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι προχώρησε.

Η δεύτερη κατηγορία ήταν να προχωρήσει γρήγορα στα τοπικά γραφεία του Οργανισμού τα δικαιολογητικά που αιτούντο για την διασταύρωση των στοιχείων κατά την αξιολόγηση.

Ο κ. Βλαγκούλης για όλα τα παραπάνω είχε ζητήσει να παρακαμφθούν γραφειοκρατικά ζητήματα και να υπάρξει η πολιτική απόφαση που θα έδινε την λύση με την άμεση πληρωμή των ενισχύσεων Επέμεινε δε από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίζοντας ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη καθημερινά  αλλά από ότι φαίνεται εισακούσθηκε με τον καλύτερο τρόπο και έτσι οι αγρότες στους λογαριασμούς των οποίων δεν είχαν πιστωθεί τα κονδύλια των ενισχύσεων συμπεριλαμβάνονται στην χθεσινή απόφαση.

Όλη η επικαιρότητα