Κινηματογράφος

Θα έχει sequel ο Joker; Ο Χοακίν Φοίνιξ απαντά

Ακούστε το άρθρο

Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας του Τοντ Φίλιπς, είναι αυτονόητο ότι όλοι περιμένουν απάντηση στο πιο κρίσιμο ερώτημα: «Θα έχει sequel ο Joker»; Εξαρτάται, απαντά ο Χοακίν Φοίνιξ.

Εξυπακούεται ότι οι παραγωγοί τρίβουν τα χέρια τους στην προοπτική και δεν είναι οι μόνοι. Ο Joker είναι η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών, εμπνευσμένη από κόμικ, στο Box Office η επιτυχία της ήταν επιεικώς ανέλπιστη και βέβαια εκτός από το κοινό κατέκτησε και τους κριτικούς.

Ο Χιακίν Φοίνιξ ρωτήθηκε σχετικά από τους Los Angeles Times.

Και η απάντησή του, αν και δεν είναι εντελώς ξεκάθαρη, μάλλον θα απογοητεύσει τους θαυμαστές τόσο του ίδιου όσο και της ταινίας:

«Υπάρχει ο κίνδυνος να στερεοτυπηθείς σε ένα ρόλο. Κι αυτό είναι κουραστικό. Παύεις να έχει κίνητρο, να σ’ ενδιαφέρει. Μέρος της ομορφιάς του ρόλου για μένα ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία προσδοκία. Δεν υπέγραψα για να κάνω περισσότερες ταινίες. Ήταν μια κι έξω. Δεν θα έκανα ένα sequel μόνο και μόνο επειδή η πρώτη ταινία ήταν επιτυχημένη. Αυτό είναι γελοίο», είπε.

Τη στιγμή, λοιπόν, που ένα Χόλιγουντ εμμονικό με τα sequels επεξεργάζεται ήδη το πώς θα επαναλάβει την επιτυχία του Joker, ο Φοίνιξ, που παρεμπιπτώντος δεν έχει εμφανιστεί ποτέ σε κανένα sequel στην καριέρα του, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερη ταινία, αλλά αποκλείει μάλλον την πιθανότητα να υπάρχει ο ίδιος σε αυτήν.

Εκτός εάν…

«Θα εξαρτηθεί αν το σενάριο είναι εξίσου ενδιαφέρον. Δεν μπορεί να το κάνει κανείς μόνο για τα χρήματα», είπε.

Ο Φοίνιξ παραδέχτηκε ότι από τη δεύτερη κιόλας εβδομάδα των γυρισμάτων είχε πει στον Φίλιπς: «Τοντ, μπορουμε να κάνουμε άλλες δυο-τρεις ταινίες; Αυτό το πράγμα έχει τόσα πολλά να πει ακόμα».

«Φαίνεται ατελείωτο», λέει τώρα. «Είναι ατελείωτες οι δυνατότητες του που μπορείς να πας με τον χαρακτήρα του Φλεκ».

Ο Τοντ Φίλιπς από την πλευρά του είπε ότι όχι, αυτή τη στιγμή δεν συζητάνε για ένα sequel, αλλά αν ποτέ αυτό συμβεί δεν μπορεί να είναι για «έναν κλόουν κακοποιό. Αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει αυτό που συμβαίνει πιο βαθιά. Αν μπορέσουμε να το ξαναπιάσουμε, θα έχει ενδιαφέρον».

Διευκρίνισε όμως, ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο εάν στην ταινία επέστρεφε τόσο ο ίδιος όσο και ο Φοίνιξ.

Όλα λοιπόν αξαρτώνται από το εάν οι δύο βασικοί συντελεστές της επιτυχίας της ταινίας βρουν μια ενδιαφέρουσα οπτική μέσα από την οποία θα ξαναπιάσουν την ιστορία του Άρθουρ Φλεκ. Τίποτα δεν αποκλείεται και το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κινηματογράφος θα το χρειαζόταν.

via

Όλη η επικαιρότητα