Ελλάδα

«Θα μου σκοτώσει το παιδί και μετά θα λάβουν τα μέτρα;» – Μαθητής Δημοτικού στην Κοζάνη αλλάζει σχολείο λόγω bullying

Ακούστε το άρθρο

Ένα απίστευτο περιστατικό περιγράφει η μητέρα ενός 8χρονου αγοριού, το οποίο πηγαίνει στην Γ” τάξη Δημοτικού της Κοζάνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ίδιας, το παιδί της δέχεται από συμμαθητή του bullying. Ενώ έχουν γίνει συστάσεις στο παρελθόν προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη μητέρα. Η ίδια δήλωσε: «Θα μου σκοτώσει το παιδί και μετά θα λάβουν τα μέτρα τους;»

Κατά την καταγγελία της μητέρας στο kozanilife.gr το συγκεκριμένο παιδί αποτελεί τον «φόβο και τρόμο» στο σχολείο μιας και επιτίθεται και σε άλλα παιδιά, αλλά «έχει ένα ιδιαίτερο μένος με τον γιο μου», όπως συμπληρώνει η ίδια.

«Παίρνει το κολατσιό του γιου μου και το πετάει κάτω, όπως και τα προσωπικά του αντικείμενα, τον σπρώχνει , τον χτυπάει και χθες κόντεψε να του βγάλει το μάτι!»

Ο ανήλικος μαθητής έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε από τον συμμαθητή του, μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης με τραύμα στο μάτι, όπου του παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή από οφθαλμίατρο, ενώ για καλή τύχη του αγοριού δεν υπήρχε σοβαρός τραυματισμός.

Η κατάσταση όπως περιγράφει η μητέρα δεν είναι τωρινή. Είναι μία κατάσταση στην οποία έχει δώσει χρόνο η ίδια και στη Διεύθυνση του Σχολείου, προκειμένου να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και ως προς τους γονείς του παιδιού οι οποίοι, όπως συμπλήρωσε η μητέρα, δεν φαίνεται να δείχνουν κανένα ενδιαφέρον.

«Τέτοια περιστατικά, θα συναντήσετε πολλά σε πολλά σχολεία και δεν ξέρω το λόγο. Δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχει ουσιαστική παρέμβαση από τους αρμόδιους, φοβούνται, δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν, δεν ξέρω», αναφέρει.

Τελικά το παιδί θα αλλάξει σχολείο, έπειτα από συνάντηση που είχε η μητέρα με τη Διεύθυνση του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δυο συναντήσεις μεταξύ της μητέρας και της Διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και παρουσία σχολικού συμβούλου, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα.

«Το παιδί μου δεν ήθελε να πάει στο σχολείο, δεν υπήρχε περίπτωση να το άφηνα να ξαναζήσει όλο αυτό. Κάποιες φορές αισθάνομαι ενοχές που άφησα τόσο χρόνο να περάσει και να βιώσει το παιδί μου τέτοιο μαρτύριο», αναφέρει η ίδια.

Η ίδια επίσης μεταφέρει ότι η Διεύθυνση του σχολείου, έχει επανειλημμένως κάνει συστάσεις στους γονείς του άλλου παιδιού, προκειμένου να δουν και να συμμετέχουν μαζί σε μία προσέγγιση που ενδεχόμενα θα αφορούσε τη συμπεριφορά του παιδιού τους, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

«Είμαι χαρούμενη που δόθηκε μία λύση.Θέλω να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση του σχολείου και τους δασκάλους, που είχαν το ρόλο του φύλακα, απέναντι στα παιδιά. Σε κάθε διάλειμμα, κατέβαζαν οι δάσκαλοι το παιδί μου, προκειμένου να αποφευχθεί οτιδήποτε με το άλλο παιδί, είχαν το ρόλο του σωματοφύλακα».

Η μητέρα του 8χρονου μαθητή, κλείνοντας δήλωσε ότι το παιδί της είναι χαρούμενο που θα αλλάξει σχολείο, όμως η ίδια δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει την ιδέα να κινηθεί νομικά απέναντι στους γονείς του άλλου παιδιού λέγοντας : «Πρέπει να μπει ένα τέλος σε τέτοιου είδους περιστατικά, δεν γίνεται να γυρίζουμε την πλάτη , θα φτάσω μέχρι τέλους».

Όλη η επικαιρότητα