Ηλεία

Αστράς Ηλείας: Θρήνος για τον 50χρονο Κώστα Παντελή που έχασε τη ζωή του από πτώση σε χαράδρα

Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από πέντε ώρες διήρκησε η επιχείρηση ανάσυρσης του άτυχου Κωνσταντίνου Παντελή, που το βράδυ της Παρασκευής κινούμενος με το αυτοκίνητο προς Αστρά έπεσε από γκρεμό ύψους πολλών μέτρων και έχασε αναπάντεχα τη ζωή του. Τεράστια θλίψη έχει προκαλέσει στην ιδιαίτερη γενέτειρά του, η οποία στο άκουσμα της είδησης «βυθίστηκε» στο πένθος.

Αναλυτικότερα, ο 50χρονος άνδρας με κατεύθυνση προς την μόνιμη κατοικία του στην περιοχή του Αστρά, ενός εκ των μακρινότερων χωριών της Ηλείας, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα. Άμεσα έλαβε ειδοποίηση το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Αρχαίας Ολυμπίας, όπου περίπου στις 22:40 έφτασε στο σημείο…

Στην επιχείρηση ανάσυρσης συμμετείχαν τρία άτομα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, δύο από την Αρχαία Ολυμπία και ακόμα τρία από αυτήν των Καλαβρύτων. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο διοικητής της Π.Υ. Καλαβρύτων, Αντιπύραρχος Χαρίλαος Γιαννάκης. Ύστερα από 5 ώρες προσπαθειών, κατάφεραν να κατέβουν στην απόκρημνη ρεματιά και να ανασύρουν τη σωρό του 50χρονου στις 03:45, μεταφέροντάς την με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο νεκρός βρέθηκε περίπου 15 μέτρα μακριά από το όχημά του, αφού η σφοδρότητα της σύγκρουσης προκάλεσε τον εκσφενδονισμό του.

Ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, ηλικιών από 14 έως και 22. Ασχολείτο με την κτηνοτροφία και ενδεικτικό είναι το γεγονός πως πριν το χαμό του βρισκόταν στο στάβλο για να ταΐσει τα ζώα του. «Παγωμάρα» και βαρύ πένθος προκάλεσε το άκουσμα της είδησης του θανάτου του, τόσο στην οικογένειά του όσο και στους συγχωριανούς του, μιας και ο 50χρονος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό.

Όλη η επικαιρότητα