Αχαϊα

Θανατηφόρο τροχαίο στο Αίγιο: Ο οδηγός έτρεχε με διπλάσια ταχύτητα από την επιτρεπόμενη

Ακούστε το άρθρο

Αποκαλύψεις για το θανατηφόρο τροχαίο στο Αίγιο, όπου ένας οδηγός παρέσυρε με το αυτοκίνητο του και σκότωσε την 67χρονη γιαγιά και το μόλις ενός έτους εγγονάκι της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, σημείο – κλειδί στην υπόθεση είναι μια βλάβη που υπάρχει στο αυτοκίνητο. Και πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μπάρα στο τιμόνι είναι σπασμένη.

Το ίδιο ρερπορτάζ αναφέρει ότι οι πραγματογνώμονες της Τροχαίας Πατρών που έχουν εξετάσει ήδη το όχημα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μπάρα έσπασε μετά τη σύγκρουση του αυτοκινήτου, αρχικά στο πεζοδρόμιο.

Την ίδια ώρα, και η οικογένεια του οδηγού φέρεται να έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος αναμένεται να κάνει τον δικό του έλεγχο.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star, έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη που διέταξε η Τροχαία της Πάτρας.

Δείτε το ρεπορτάζ περίπου στο 24:29

Η συγκεκριμένη πραγματοσύνη φέρεται να αναφέρει ότι η ταχύτητα με την οποία κινούνταν το αυτοκίνητο στην στροφή σε κατοικημένη περιοχή ήταν περί τα 100 χλμ. με όριο τα 50 χλμ, ενώ τόνίζει ότι δεν υπήρχε μηχανική βλάβη στο αυτοκίνητο και ό,τι βλάβες υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι μετά τη μοιραία σύγκρουση.

Τα θύματα, η γιαγιά και το εγγονάκι της, χτυπήθκαν με το πίσω αριστερό μέρος του αυτοκινήτου. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίιος, ενώ ο οδηγός είχε ποσοστό αλκοόλ 1.71.  Το πόρισμα ακόμα δεν έχει παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές.

via

Όλη η επικαιρότητα