Ηλειούπολη

Θαυμασμός και συγκίνηση στις «Όρνιθες» του 2ου Γυμνασίου Πύργου

_dsc1127.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ήταν όλοι τους πρωταγωνιστές οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου.

Η άνεση με την οποία δόθηκε  η αρχαία κωμωδία «Ορνιθες» του Αριστοφάνη ήταν σπάνιο για την ηλικία τους που με ωριμότητα καθοδηγήθηκαν από την αγαπημένη τους δασκάλα Τζένη Μπίθα, σαν αληθινοί ηθοποιοί.

Για  άλλη μια φορά συγκινήθηκαν και συγκίνησαν. Η τρυφερότητά τους ήταν αποκαλυπτική. Ξεπέρασαν τον εαυτό τους, σε όλα. Τα κατάφεραν.

Το πιο δυνατό χειροκρότημα το έδωσαν, ο ανήσυχος και δοτικός στα πολιτιστικά Δντής τους Γιώργος Φωτεινόπουλος, που για μια ακόμη φορά είπε:«είμαι τυχερός που είμαι Δντης σ’ αυτό το σχολείο», οι γονείς τους, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, που στις ώρες της αποκάλυψής του, ήταν δακρυσμένοι γι΄αυτή τους την προσπάθεια, θαυμάζοντάς τα!!!

Ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι έρχεται, να κάνει τη διαφορά στο χορό, ταιριάζοντας με τη χαρισματική  δασκάλα Τζένη Μπίθα που τα λαμπερά  τους πρόσωπα την έκαναν υπερήφανη στο πλευρό τους.

Με  ειλικρίνεια και ευθύτητα έχει το θάρρος να κάνει πράξη όλα αυτά που συνδράμουν στη συνολική αποτελεσματικότητα έξω από τα στερεότυπα, με αγάπη,υπομονή, και κατανόηση. Οι ερμηνείες όλων των μικρών μαθητών: Ά- ψο-γες…

Από την Σοφία Βαρουξή

Όλη η επικαιρότητα