Ηλεία Πολιτισμός

Θεατρική Ομάδα του 1ου Γυμν. Πύργου: Σκόρπισε γέλιο και καταχειροκροτήθηκε (PHOTOS-VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Μια καλοκουρδισμένη παράσταση, γεμάτη έξυπνους διαλόγους και συγκινητικά μηνύματα, δοσμένα από τους ταλαντούχους πρωταγωνιστές, έδωσαν το βράδυ του Σαββάτου, οι μαθητές της θεατρικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Πύργου.

Ένα «Σχολείο για Κλόουν» που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα θεάτρου του σχολείου και καταχειροκροτήθηκε δυνατά από μικρούς και μεγάλους.

Το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, για 16η χρονιά, άνοιξε τις πόρτες του στην τοπική κοινωνία – όπως άλλωστε κάνει πολλές φορές μέσα στις σχολικές χρονιές – παρουσιάζοντας μια πραγματικά ξεχωριστή παράσταση. Μια παράσταση που μπορεί να βασίστηκε στο έργο του ανατρεπτικού συγγραφέα Φρίντριχ Βέχτερ «Θέατρο για Κλόουν», αλλά είχε την «υπογραφή» των 50 και πλέον μαθητών που εργάστηκαν και συνεργάστηκαν (πάνω στη σκηνή και πίσω από αυτή) με την καθηγήτριά τους, Μαθηματικό Σοφία Μάλεση. Με κείμενα, χαρακτήρες, σκηνικά, κοστούμια, σκηνοθεσία…όλα αποτέλεσμα συνεργασίας και σκληρής δουλειάς. Κι αυτή η δουλειά «φάνηκε» στην σκηνή, με τους μαθητές να δείχνουν επαγγελματική συνέπεια και με το απίστευτο ταλέντο, στην ζωντάνια και την ευρηματικότητά τους, να καθηλώνουν το κοινό.

Τα παιδιά, πάνω σε σκηνή, παρουσίασαν πως βλέπουν το σχολείο, πως βλέπουν την εκπαίδευση και πως τη σχέση δασκάλου και μαθητή. «Δοκίμασαν» και μια διαφορετική…συνταγή, έκαναν αυτό που τους άρεσε…μάθημα χωρίς τον καθηγητή, με τους δικούς τους όρους, για να καταλήξουν στην αναγνώριση της αξίας του εκπαιδευτικού και της συνεργασίας…και το παραδέχθηκαν. Γιατί μαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα…

Παιδική Σκηνή

Η παράσταση επαναλήφθηκε και χθες το βράδυ, ενώ σήμερα Δευτέρα 15 και αύριο Τρίτη 16 Μαΐου θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν και οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων της πόλης.

Όλη η επικαιρότητα