Πολιτισμός

«Θέατρον Ήλιδος» απόψε στο ξενοδοχείο ΙΟΝΙΟΝ

hlida.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Θέατρον Ήλιδος» είναι το θέμα της ομιλίας που θα αναπτύξει η αρχαιολόγος της Ζ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Ολυμπίας Καλλιόπη Λουμιώτη-Γουρλομάτη, σήμερα Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στη μεγάλη αίθουσα διαλέξεων του Ξενοδοχείου ΙΟΝΙΟΝ στα Λαστέικα.


Την εκδήλωση προλογίζει η Έφορος Αρχαιοτήτων Ολυμπίας Γεωργία Χατζή – Σπηλιοπούλου, η οποία, εκτός των άλλων, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικών Κληρονομιάς από την Εφορεία, θα αναφερθεί στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Αρχαίας Ήλιδος, και ειδικότερα σε αυτά του αρχαίου θεάτρου, μέσω των οποίων προβάλλεται η διαχρονική επιβίωση της πολιτισμικής αξίας του μνημείου.


Η πολυάνθρωπη και ανθηρή πρωτεύουσα των Ηλείων και διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων Ήλις, με την εκτεταμένη Αγορά, τα γυμνάσια, τα ιερά και τον οργανωμένο οικισμό, διέθετε ήδη από τον 4ο αι. π.Χ. θέατρο αξιόλογο, με κατασκευαστικές ιδιομορφίες, το οποίο αποτελούσε σημαντικό χώρο πολιτιστικών δρωμένων αλλά και συναθροίσεων πολιτικού χαρακτήρα, με θέα τις όχθες του Πηνειού.

  

Όλη η επικαιρότητα