Γυναίκα

Θέλεις τέλεια επιδερμίδα; Να τι πρέπει να προσέξεις όταν κάνεις μπάνιο

735e9710b562fb0ee03bb04a1ae42b42_xl.jpg
Ακούστε το άρθρο

Γιατί και το μπάνιο θέλει τον τρόπο του για να περιποιηθεί το δέρμα μας.

• Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό αλλά όχι καυτό νερό. Η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι ένα με δύο βαθμούς πιο πάνω από τη θερμοκρασία του σώματός σας. Το καυτό νερό αφυδατώνει το δέρμα και απομακρύνει τα φυσικά λιπίδια της επιδερμίδας.

• Το μπάνιο θα πρέπει να διαρκεί 15 με 20 λεπτά. Ποτέ μην κάθεστε παραπάνω, αφού το δέρμα σταματά να επωφελείται και αφυδατώνεται.

• Χρησιμοποιήστε ενυδατικά συστατικά. Ο αφρός και η σαπουνάδα που αφήνουν αρκετά προϊόντα μπορεί να ξηράνουν και να ερεθίσουν το δέρμα. Για το λόγο αυτόν προτιμήστε ενυδατικά έλαια και άλατα και αποφύγετε τα πολύ «σκληρά» συστατικά.

• Ξεβγάλτε καλά. Σιγουρευτείτε ότι έχετε ξεβγάλει καλά το σώμα σας και απομακρύνατε τα κατάλοιπα. Αν έχετε χρησιμοποιήσει έλαια, ξεβγάλτε την μπανιέρα με νερό και σαμπουάν, αποφεύγοντας έτσι την πιθανότητα να γλιστρήσει ο επόμενος και να προκληθεί ατύχημα.

• Ενυδατώστε το σώμα σας μετά το μπάνιο. Μόλις βγείτε από την μπανιέρα, στεγνώστε απαλά το σώμα σας ταμπονάροντάς το με μια πετσέτα. Όσο το δέρμα είναι ακόμα νωπό, απλώστε ενυδατική κρέμα για να σφραγίσετε την υγρασία.

Πηγή: faysbook.gr

Όλη η επικαιρότητα