Εκλογές Ηλεία Πολιτική

Μάκης Μπαλαούρας: Θέλει η αγάπη να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει…

Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας με θέμα «Λαϊκισμός, Ευρωσκεπτικισμός, Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση», με ομιλητές την Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτή της Ν.Δ και τον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ,  Νίκο Ανδρουλάκη.

Συντονιστής της εκδήλωσης ο γνωστός σχολιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Γιώργος Παπαχρήστος.

Μου γεννήθηκαν ωστόσο ορισμένα ερωτήματα!

Πρώτο: Αφορά τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας: Με ποια κριτήρια απέκλεισε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ;

Προφανώς ο Πρόεδρος κ. Θεοδόσης δε θεώρησε ότι υπάρχει ένας/μια από τον ΣΥΡΙΖΑ, που να μπορεί να πει κάτι πάνω στο θέμα της εκδήλωσης! Επειδή γνώρισα τον κ. Θεοδόση, δεν πιστεύω ότι βρίσκεται στη γραμμή των ΜΜΕ και ιδίως των «ΝΕΩΝ», που έγραφαν σχόλια και «βαθυστόχαστες» αναλύσεις για τους «κατσαπλιάδες» του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που με προβληματίζει επιπλέον είναι ότι δεν απευθύνθηκε ούτε σε έναν ή μια διανοούμενο/η της Αριστεράς, από τους πάρα πολλούς ανθρώπους εγνωσμένου κύρους που διαθέτει ο χώρος μας!

Θυμίζω, βέβαια, ότι ο χώρος της Ανανεωτικής Αριστεράς ήταν στην πρώτη γραμμή της ιδεολογικής και πολιτικής μάχης για μια Ευρώπη των λαών, όταν άλλοι είχαν την αντίθετη άποψη.

Δεύτερο: Πώς δεν κατάλαβαν, οι ομιλητές και ο συντονιστής, το βαρύτατο ολίσθημα του αποκλεισμού ενός κόμματος, του οποίου οι απόψεις είναι γνωστές και επιπλέον κυβερνά;

Προφανώς το γνώριζαν και το κατάλαβαν, όμως λόγω του αντι -ΣΥΡΙΖΑ πάθους τους, ένιωσαν τόσο ευτυχείς που τον απέκλεισαν!

Πέραν του ψυχολογικού τους πόνου, υπάρχει βεβαίως και η σκοπιμότητα. Ένα ερωτευμένο ζευγάρι, που το χώρισε βιαίως η άνοδος των ριζοσπαστών «Αβράκωτων», επιθυμεί να ξανασμίξει, ωσάν τα περιστέρια! Κάνουν λοιπόν κινήσεις για μια νέα αρχή, που θα τους οδηγήσει εκ νέου σε βίο ανθόσπαρτο, για να μοιραστούν μαζί χαρές και τα γνωστά από τη διακυβέρνηση τους, καλούδια στην νέα τους ζωή. Ο κ. Θεοδόσης έπραξε ωσάν εις εκ των διάσπαρτων κουμπάρων ανά την επικράτεια, αλλάζοντας τρεις φορές  τα στέφανα. Οι λοιποί καλεσμένοι απλώς έραιναν με ροδοπέταλα και ρύζι για να «ριζώσει» ο γάμος τους.

Τρίτο: Όσον αφορά το σκέλος της συζήτησης περί «Ευρωπαϊσμού», η κ. Μπακογιάννη δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, αναφέροντας ότι «μετά την Πάτρα, άρχισε ένα οδικό δίκτυο το οποίο είναι επιεικώς άθλιο. Σας υπόσχομαι λοιπόν ότι την επόμενη φορά που θα έρθω, το νερό θα κυλά στο αυλάκι..» Δυστυχώς για τη βουλευτή της ΝΔ, δε θα προλάβει: Το νερό μπαίνει στο αυλάκι αύριο, Τετάρτη, που συζητείται στη Βουλή η επικύρωση των συμβάσεων για τον νέο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, που είχε εγκαταλειφθεί από το κυβερνητικό ζεύγος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια του πρώτου ανθόσπαρτου βίου τους. Εις βάρος όλων των υπολοίπων, που διήγαγαν βίο με οδύνη, λύπη και στεναγμό.

Μάκης Μπαλαούρας

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας

Όλη η επικαιρότητα