Life

Θέλεις να αδυνατίσεις; Αυτή είναι η σωστή ώρα να τρως πρωινό και βραδινό

Ακούστε το άρθρο

Η αλήθεια είναι ότι η ώρα που τρώμε είναι το ίδιο σημαντική με το τι τρώμε. Αυτό ακριβώς απέδειξε και η νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, μπορούσαν να φάνε ό,τι ήθελαν μέσα στη μέρα, αρκεί να ήταν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Η πρώτη έτρωγε τα γεύματά της, την ώρα που συνήθιζε τόσα χρόνια, ενώ η δεύτερη απολάμβανε το πρωινό 90 λεπτά αργότερα απ’ ότι συνήθιζε και το βραδινό της 90 λεπτά νωρίτερα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι άλλαξαν την ώρα των γευμάτων τους έχασαν διπλάσιο σωματικό λίπος και έτρωγαν μικρότερη ποσότητα φαγητού από τους υπόλοιπους. Σύμφωνα βέβαια με το ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν όλοι οι συμμετέχοντες μετά το πέρας της έρευνας, το 57% παρατήρησε μια μερική μείωση των μερίδων τους.

«Αν και πρόκειται για μικρή έρευνα, μάς έχει δώσει μια ανεκτίμητη εικόνα για το πώς οι μικρές αλλαγές στις ώρες των γευμάτων μας μπορούν να έχουν οφέλη για το σώμα μας», είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Jonathan Johnson.

via

Όλη η επικαιρότητα