Ηλειούπολη

Θέληση για προσφορά του νέου Πυρηνικού Ιατρού, Θανάση Σβούκα

dsc02497.jpg
Ακούστε το άρθρο

Όταν συναντάς νέα παιδιά που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σκέφτεσαι με στοργή ότι αυτό συγκινεί και δηλώνει ευαισθησία ψυχής.

Αυτό νιώσαμε και εμείς όταν βρεθήκαμε στο υπερσύγχρονο πυρηνικό ιατρείο του, του σφίξαμε το χέρι, τον επαινέσαμε, και του ευχηθήκαμε νάναι γερός για να προσφέρει. Με χαμόγελα ευτυχίας για το όνειρο της επιτυχίας του ο ειλικρινής, ο ευαίσθητος και καλοπροαίρετος νέος πυρηνικός γιατρός Θανάσης Σβούκας, μας έδειξε για μια ακόμα φορά ότι η καλλιέργεια του χαλαρού ευγενικού χαρακτήρα του είναι το άγγιγμα της ψυχής της στιβαρής οικογένειας του. Στοιχεία που του έδωσε η υπέρμαχη, φιλήσυχη και δυναμική μάνα του Ξανθή Πήττα – Σβούκα κόρη του αείμνηστου δημιουργού του Ξενοδοχείου «Πάνθεον» Θανάση και της Χριστίνας Πήττα. Αυτό που έμαθαν στον θανάση όπως και τον αδελφό του Κώστα ηλεκτρολόγο – μηχανικό & μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών της INTRACOM (τελειόφοιτος Πολυτεχνείου Πάτρας), είναι ότι αγαπάμε, σεβόμαστε, δημιουργούμε, υπάρχουμε με τιμιότητα & ευγένεια.

Αυτές τις διδαχές κληρονόμησαν και από τον μπαμπά τους Προϊστάμενο του Υπουργείου Βιομηχανίας Γιάννη Σβούκα.

Νιώθοντας άνετα στην ήρεμη οικογενειακή τους ζωή ο Θανάσης Σβούκας έκανε την επιλογή της Ιατρικής συνειδητά αλλά και συναισθηματικά γεμάτος όρεξη για προσφορά στον άνθρωπο.

Πιστεύοντας στον προβληματισμό του, ότι κάποια μέρα στον Πύργο του που μεγάλωσε και αγάπησε θα επέστρεφε και θα προσέφερε με τις σπουδές του στην πυρηνική ιατρική. Διάλεξε να γίνει ο νικητής του ονείρου του με τον επίπονο αλλά και το καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν άφησε τίποτε στην τύχη του αλλά αντίθετα πίστεψε στον εαυτό του, και με τη στήριξη της οικογένειάς του κατάφερε να κερδίσει.

Το Πανεπιστήμιο GABRIELE D’ ANNUNZIO DI CHIETTI της Ιταλίας, ήταν η πρώτη επιλογή του. Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – μεταπτυχιακό – ήταν η δεύτερη επιλογή του και η τρίτη του η εξιδείκευση στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, στο αιματολογικό στον τομέα RIA-IRMA και στο σπινθηρογράφημα που απεικονίζει με ακριβή αποτελέσματα τον Θυρεοειδή.

Η ειδικότητά του έχει πολυδιάστατη δράση. Είναι χρήσιμη επειδή κάθε γνώση του και κάθε εμπειρία του συντελούν στο να εμβαθύνουν στις συμβουλές του έχοντας την σιγουριά της ψηφιακής εποχής με τα σύγχρονα μηχανήματα του ιατρείο του. Θέλει να μετατρέψει σε πράξη, την δοτικότητα του και την πίστη του σ’ αυτό που αγαπά. Την πυρηνική ιατρική μια ιδιαίτερη ειδικότητα του σήμερα και του αύριο.

Συνειδητοποιημένος, δίνει το μήνυμα ότι ο χρόνος και η υγεία μας κερδίζεται αν την φροντίσουμε με εγρήγορση και έγνοια. Το βράδυ που άνοιξε διάπλατα το φωταγωγημένο ιατρείο του, στην οδό Μανωλοπούλου & Μπιζανίου 10, πλημμυρισμένο με πολύχρωμα λουλούδια, δώρα από τα αγαπημένα του πρόσωπα, με κύρια ευχή το καλό και έξυπνο παιδί της οικογένειας Σβούκα να έχει τύχη και να παραμείνει ο προσγειωμένος εαυτός του για να προσφέρει με την θέληση του τις γνώσεις του για την υγεία των ανθρώπων.

Από την Σοφία Βαρουξή

sophie.epiloges@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα