Εκλογές Ηλεία Πολιτική

«Θέλουμε γυναίκες με ευζωία και αυτοπεποίθηση» – Εξαιρετικώς επιτυχημένη η χθεσινή πρωτοβουλία της Δρ. Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου

Ακούστε το άρθρο

Μια ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη συγκέντρωση με θεματική ενότητα «ΓΥΝΑΙΚΕΣ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ», πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο «Sherlock All Day Bar», ύστερα από πρωτοβουλία της τ. βουλευτή Ηλείας Δρ. Διονυσίας–Θεοδώρας Αυγερινοπούλου προκειμένου να τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα των Γυναικών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για τη σημερινή σχέση γυναίκας-αθλητισμού και την προσπάθεια καλύτερης και ποιοτικής ζωής από το συγκεκριμένο τομέα.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο αντιδήμαρχος Πύργου Λάκης Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος των Νέων Αγροτών Ηλείας Θοδωρής Βασιλόπουλος, η άμισθη σύμβουλος του δημάρχου και πρόεδρος της Εταιρείας Ηλειακών Μελετών, Δράσης και Πολιτισμού «Τάκης Δόξας» Ευγενία Χριστοπούλου, ειδικοί επιστημονικοί παράγοντες και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης που έχουν αντικείμενό τους τον αθλητισμό και αρκετές γυναίκες της άθλησης και μη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Αυγερινοπούλου στάθηκε σ’ αυτή την ιδιαίτερη μέρα για τις γυναίκες όλου του κόσμου, καθώς και στην ανάγκη οι γυναίκες όλων των ηλικιών να γυμνάζονται, να προσέχουν τον εαυτό τους και να έχουν αυτοπεποίθηση. Στόχος της μέσω της εκδήλωσης που διοργάνωσε, είναι να περάσει μήνυμα ευζωίας και αγάπης για τον ίδιο τους τον εαυτό, καθώς και για στήριξη των γυναικών που παρά τους πολλαπλούς τους ρόλους πρωταγωνιστούν και διακρίνονται στον αθλητισμό. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις γυναίκες του νομού μας που έχουν καταφέρει να πρωταγωνιστήσουν λαμβάνοντας διεθνείς, πανευρωπαϊκές και εθνικές διακρίσεις, τονίζοντας πως πρέπει να υποστηριχθούν και να προωθηθούν περισσότερο. Κλείνοντας, σχολίασε και το νομοσχέδιο που πέρασε πρόσφατα και «αναγκάζει» τα σωματεία να τοποθετήσουν στις διοικήσεις τους 30% από γυναίκες, με τη ρύθμιση αυτή να δείχνει καλοδεχούμενη από τους άντρες.

Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλόπουλος υποστήριξε πως η σημερινή μέρα είναι τιμητική για κάθε γυναίκα και πως οι άντρες οφείλουν να στηρίζουν καθημερινά τις γυναίκες στο δύσκολο και πολυσύνθετο έργο τους, καθώς οι ρόλοι τους είναι αρκετοί. Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στην διαφορετική αντιμετώπιση των γυναικών από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι και σήμερα, εκφράζοντας την άποψη ότι πλέον φαίνεται να έχει επέλθει ισορροπία σε αρκετά θέματα μεταξύ των δυο φύλων.

Τις δικές της ευχές για τη Διεθνή Μέρα των Γυναικών έδωσε όμως και η κ. Χριστοπούλου, που μίλησε για την αξία, την προσωπικότητα και την ομορφιά που αναβλύζει κάθε γυναίκα, παροτρύνοντάς τες να ασχοληθούν περισσότερο με τον αθλητισμό και ότι άλλο τους αρέσει παρά τον ελάχιστο χρόνο που μπορεί να διαθέτουν. Ωστόσο, πρόσθεσε πως με την υποψηφιότητά της με τον κ. Νικολούτσο για το δήμο Πύργου, ανάμεσα στους πολλούς στόχους του είναι και η αναβάθμιση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να γίνονται πιο συχνά ανάλογες εκδηλώσεις και με τη συμβολή ειδικών που θα δίνουν χρήσιμες συμβουλές.

Τέλος, η αρχηγός του Ολυμπιονίκη Αρχ. Ολυμπίας Μαρία Μαστοροπούλου εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την εξαιρετική όπως τη χαρακτήρισε πρωτοβουλία της κ. Αυγερινοπούλου, τονίζοντας πως πρέπει οι γυναίκες να φαίνονται λίγο παραπάνω στον αθλητισμό και τέτοιες δράσεις βοηθούν σημαντικά στην επίτευξή του.

Όλη η επικαιρότητα