Μεσσηνία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Θέμα χρόνου η συγχώνευση ΤΕΙ- Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ακούστε το άρθρο

Αποχωρεί ύστερα από 25 χρόνια ο Γιάννης Παπουτσής

Ολοκληρώθηκαν χθες οι ορκωμοσίες του καλοκαιριού στο ΤΕΙ Πελοποννήσου. Ειδικότερα, έγιναν τρεις για τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, με την τελευταία μάλιστα να αφορά στους 29 πρώτους μεταπτυχιακούς τίτλους του Προγράμματος «Τεχνοοικονομικά Συστήματα Υγείας».

Η πρώτη ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στις 11.00 το πρωί και ήταν για τους 40 αποφοίτους του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής.
Το «παρών» σε αυτή έδωσε ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Ευστράτιος Γεωργόπουλος, που ανέφερε στους αποφοίτους ότι είναι μια πολύ σημαντική μέρα, που σηματοδοτεί το τέλος μιας διαδρομής αλλά και την αρχή μιας νέας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το πτυχίο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής δίνει πολλές διεξόδους στους κατόχους του, με τους τελευταίους να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στη Λογιστική και τη Χρηματοοικονομική, ενώ τους κάλεσε να μη σταματήσουν την εξέλιξή τους, είτε ακολουθώντας ένα μεταπτυχιακό είτε με συνεχή ενημέρωση των οικονομικών δεδομένων, που συνεχώς αλλάζουν.
Κλείνοντας έδωσε συγχαρητήρια στους πτυχιούχους αλλά και στους οικείους τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τμήματος, Οδυσσέας Σπηλιόπουλος, μίλησε για ένα πτυχίο που εξοπλίζει τους κατόχους με πολλές δυνατότητες, «όμως η μάχη στην αγορά εργασίας είναι δύσκολη», όπως σχολίασε.

Τέλος, ο διευθυντής των Μεταπτυχιακών του Τμήματος, Στέφανος Γιακουμάτος, παρότρυνε τους πτυχιούχους να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ενώ σχετικά με το πτυχίο που έλαβαν, τους είπε ότι προέρχεται από ένα Τμήμα που αύριο δε θα υπάρχει, αφού είναι θέμα χρόνου η συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Η επόμενη ορκωμοσία ήταν για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών (22 πτυχιούχοι κατεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 57 πτυχιούχοι κατεύθυνσης Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας).

Στη συγκεκριμένη ορκωμοσία, πέραν του αντιπρύτανη, το λόγο πήρε η αναπληρώτρια πρόεδρος του Τμήματος, Αθανασία Τριανταφυλλόπουλου, η οποία παρομοίασε τη ζωή με «ένα βιβλίο με πολλά κεφάλαια». Έτσι, μετά τη χθεσινή ημέρα, για τους πτυχιούχους ξεκινά ένα κεφάλαιο. Με τη σειρά της τους κάλεσε να συνεχίσουν με ένα Μεταπτυχιακό και αν δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή, να συνεχίσουν να διαβάζουν μόνοι τους.
Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στις δυσκολίες που υπάρχουν, καθώς, όπως είπε, «όλες οι γενιές αντιμετώπισαν δυσκολίες, αλλά όλες πρέπει να αντιμετωπίζονται».
Η τελευταία ορκωμοσία ξεκίνησε στις 2.00 μετά το μεσημέρι και αφορούσε στους 29 μεταπτυχιακούς φοιτητές του Προγράμματος «Τεχνοοικονομικά Συστήματα Υγείας».
Μάλιστα, αυτή η ορκωμοσία ήταν η πρώτη για το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό, ενώ ήταν και  τελευταία παρουσία για τον καθηγητή Γιάννη Παπουτσή, ο οποίος έπειτα από 25 χρόνια συνταξιοδοτείται.
Στην τελευταία, λοιπόν, αυτή ορκωμοσία ο αντιπρύτανης κ. Γεωργόπουλος ανέφερε ότι το Μεταπτυχιακό αποτέλεσε ένα στοίχημα της Διοίκησης που τελικά κερδήθηκε, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι τα Μεταπτυχιακά του ΤΕΙ Πελοποννήσου θα συνεχιστούν.

Η νέα διευθύντρια του Προγράμματος, Ευγενία Μπιτσάνη, θέλησε να αποχαιρετήσει τον προκάτοχό της Γιάννη Παπουτσή, ο οποίος, όπως παρατήρησε, «αποτέλεσε μεγάλο απόθεμα του ΤΕΙ και, μάλιστα, συνδεκτικό κρίκο για όλο το Ίδρυμα».

Τελευταίος το λόγο, εμφανώς συγκινημένος, πήρε ο Γιάννης Παπουτσής, που μίλησε για μια μέρα γιορτής και επιτυχίας για όσους έλαβαν το πτυχίο τους. Επίσης, τους είπε ότι τα κατάφεραν, αφού είχαν ισχυρό κίνητρο, ενώ για πολλούς όλο αυτό ήταν υπέρβαση.
Κλείνοντας ο κ. Παπουτσής κάλεσε τους μεταπτυχιακούς να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους και να τολμούν, χωρίς να συμβιβάζονται στις δυσκολίες.

tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα