Ελλάδα

Θέμα ημερών η λειτουργία του τμήματος Αμφιλοχία-Σελλάδες- Είναι το προτελευταίο τμήμα της Ιόνιας Οδού

Ακούστε το άρθρο

Σε φάση τελικής κατασκευής είναι το προτελευταίο τμήμα της Ιόνιας Οδού, ένα από τα δυσκολότερα του αυτοκινητοδρόμου, αυτό μεταξύ Αμφιλοχίας και Σελλάδων.

Το μήκους 27χλμ τμήμα έχει πάρει τη τελική του μορφή και τις επόμενες μέρες θα γίνονται εντατικές εργασίες προκειμένου τις πρώτες μέρες του Ιουλίου να παραδοθεί στην κυκλοφορία και να «γλυτώσουν» οι οδηγοί από τις περίφημες στροφές του Μενιδίου και του Όρους Αντίνορος.

Να σημειωθεί πως τα 23 από τα 27χλμ ήταν προχωρημένα και θα μπορούσαν να έχουν παραδοθεί νωρίτερα, όμως ένα τμήμα 4χλμ που ταλαιπωρήθηκε από τις απαλλοτριώσεις έγινε η αιτία να μείνει στο σύνολό του πίσω κατασκευαστικά.

Με τη λειτουργία του, η Ιόνια Οδός θα έχει ολοκληρωθεί κατά 95% καθώς τα 185 από τα 196χλμ θα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία και θα απομένει το τελευταίο τμήμα 11χλμ από την Πέρδικα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο ένωσης με την Εγνατία, λίγο πιο έξω από τα Ιωάννινα στην περιοχή Κοσμηρά.

Αυτό το τελευταίο οδικό τμήμα είναι σε τελική φάση εργασιών και γίνεται αγώνας για την παράδοσή του στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος Ιουλίου, όπου και θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική τελετή παράδοσης του αυτοκινητοδρόμου, προφανώς με επίκεντρο τα Ιωάννινα.

ypodomes

Όλη η επικαιρότητα