Ηλεία

Θεματικό πάρκο Κατακόλου: Εγκαίνια για την έκθεση «Μύθοι και Τέρατα» – Κερδίστε Προσκλήσεις

Ακούστε το άρθρο

Εγκαίνια θεματικού πάρκου με εκθέματα της ελληνικής μυθολογίας, που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες, πραγματοποιήθηκαν χθες στο Κατάκολο. Το πάρκο οργάνωσε και ολοκλήρωσε ο Βαγγέλης Αγάλλου, επιχειρηματίας στο Epihotel «Odysseas» στο πολιτιστικό πάρκο, ενώ τα εγκαίνια ανέλαβε ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Σάκης Αντωνόπουλος. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Δημήτρης Μεσσαλάς, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, απλή Δημοτική Σύμβουλος και ο Σάκης Μπουλούτας, μέλος της Διοίκησης Επιμελητηρίου Ηλείας και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου «Η Ενότητα», που εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για το έργο αυτό.

Ρεπορτάζ: Αντώνης Φώτης

Ο κ. Αγάλλου, ως εμπνευστής και υλοποιητής του θεματικού πάρκου, ανέφερε: «Είναι ένα πάρκο ελληνικής μυθολογίας, ένα πρωτότυπο πάρκο που απευθύνεται κυρίως στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους. Είναι χαρά μας που ήρθαμε σε αυτό το μέρος εδώ να οργανώσουμε για δυο περίπου μήνες μια δραστηριότητα εκπαιδευτική, βιωματική και πιστεύω και πολιτιστική».

Η Εφημερίδα Πατρίς σας προσφέρει 6 προσκλήσεις κάθε μήνα για να επισκεφτείτε το πάρκο εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, αρκεί να κάνετε εγγραφή στο newsletter του patrisnews.

«Να κατακλυστεί από χιλιάδες παιδιά»

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεσσαλάς, αποδεχόμενος την πρόσκληση του κ. Αγάλλου να μιλήσει, ανέφερε: «Είναι ευχάριστο στην περιοχή μας και δη στην τοπική κοινότητα του Κατακόλου, στην οποία έχουμε τη χαρά σε καθημερινή βάση να κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες, να έχουμε τέτοια θεάματα που αναφέρονται κυρίως σε παιδιά. Νομίζω αποτελεί ακόμα ένα τρόπος προσέλκυσης των τουριστών. Εύχομαι να κατακλυστεί από χιλιάδες παιδιά».

«Έμεινα έκθαμβος»

Την πραγματοποίηση των εγκαινίων πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Σάκης Αντωνόπουλος, που μεταξύ άλλων δήλωσε: «Όταν ο κ. Αγάλλου έθεσε το αίτημα να φιλοξενήσουμε στο χώρο την έκθεση «Μύθοι και Τέρατα», δεν μπορούσα να διανοηθώ τι θα βλέπαμε. Παρακολούθησα το στήσιμο και έμεινα έκθαμβος. Θεωρώ ότι θα έχετε την ίδια εντύπωση φεύγοντας αργότερα. Τον ευχαριστούμε, για την προσφορά του θεωρώ για την τοπική μας κοινωνία, για τον Πύργο και την Ηλεία και για τους χιλιάδες επισκέπτες, που θα έχουν τη χαρά ερχόμενοι στο Κατάκολο να τα απολαύσουν. Να έχουμε καλές καιρικές συνθήκες, με τη ζέστη εννοώ και να επισκεφθεί την έκθεση αρκετός κόσμος. Εύχομαι καλή αρχή και το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από αυτό που ήδη φανταζόμαστε».

«Δημιουργεί προστιθέμενη αξία στο χώρο»

Τελευταίος πήρε το λόγο ο Σάκης Μπουλούτας, μέλος της Διοίκησης Επιμελητηρίου Ηλείας και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου «Η Ενότητα»: «Ευχαριστώ, με αφορμή τα εγκαίνια στο Mythos Park, τον κ. Αγάλλου για την προσπάθεια που κάνει να δημιουργήσουμε ένα αναπτυξιακό δημιουργικό θέμα στο Κατάκολο. Κάθε τέτοια προσπάθεια πρέπει να επιβραβεύεται και να στηρίζεται, γιατί δημιουργεί προστιθέμενη αξία στο χώρο. Ευελπιστώ ότι θα κάνουμε κι άλλα πράγματα για το Κατάκολο, θα προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται μέσα από τέτοιες δραστηριότητες, γιατί ξέρετε ότι το αξίζει. Ευχαριστώ και το Λιμενικό Ταμείο για τη συμβολή του στο θέμα αυτό και την τεράστια βοήθεια που παρέχει, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το project. Να επισκεφθούν το χώρο όλοι οι Ηλείοι, για να δουν τι ακριβώς παρουσιάζει».

Ακολούθησε ξενάγηση εντός του θεματικού πάρκου, όπου ο κόσμος που παρευρέθηκε είχε την ευκαιρία να δει την εξαιρετική δουλειά που έκαναν όλο αυτό τον καιρό τα συνεργεία που είχαν αναλάβει την κατασκευή. Το άγαλμα του Δία μπροστά στην είσοδο, σκελετοί δεινοσαύρων, ο θεός Διόνυσος, ο Κένταυρος, το κτίριο με το κεφάλι του Μινώταυρου απ’ έξω και στο εσωτερικό του ένα σχεδιασμό σαν λαβύρινθο, είναι ορισμένα από τα αξιοθέατα που θα έχει την ευκαιρία να δει ο κόσμος που θα επισκεφθεί τον χώρο. Οι ώρες λειτουργίας του θα είναι από Δευτέρα έως Σάββατο από 09:00-22:00 και την Κυριακή από 10:30-22:30.

Όλη η επικαιρότητα