Αθλητισμός

Θεόδωρος Σμέρος: Ο Ηλείος αθλητής μεγάλων αποστάσεων ετοιμάζεται για τον «ΑΕΘΛΙΟ»

Ακούστε το άρθρο

O αθλητής μεγάλων αποστάσεων Θεόδωρος Σμέρος, ανιψιός της κα. Χρύσας Ζούπη, ξεκίνησε την Κυριακή, ανήμερα της εορτής του, από τον Άγιο Γεώργιο Πύργου, την προετοιμασία του για τον αγώνα Δρόμου Υπεραποστάσεων ‘‘ΑΕΘΛΙΟΣ’’ που θα διοργανωθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 (είναι αγώνας δρόμου 62 χλμ, ΛΕΒΙΔΙ – ΝΕΜΕΑ).

Ο Αέθλιος είναι ο πρώτος βασιλιάς της Αρχαίας Ήλιδας .Ήταν γιος του Δία και της Πρωτογένιας .Μετά τον Ηρακλή ο Αέθλιος ήταν προστάτης των αγώνων της Ολυμπίας.

Ο νεαρός αθλητής υπεραποστάσεων ξεκίνησε συμβολικά από τον τόπο διαμονής της οικογένειάς του, ενώ στον δρόμο τον συνόδευσε κατά τη διάρκεια όλης της διαδρομής η θεία του προστατεύοντας τον από τα αυτοκίνητα και ο φίλος ιατρός Σωτηρόπουλος Βασίλειος.

Ο τερματισμός ήταν στην Αρχαία Ολυμπία στη γη του Ολυμπιακού αγωνιστικού παγκόσμιου ιδεώδους κάτι που τον χαροποίησε ιδιαίτερα και αφιέρωσε τον τερματισμό του στους δημότες των δύο πόλεων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας με την ευχή να γίνουν οι δυο πόλεις Πόλος έλξης τουριστών με ότι πρεσβεύει το αθλητικό πνεύμα :”υγεία πνεύματος και υγεία σώματος “.

Ο αγώνας όπως γράψαμε πιο πάνω θα διεξαχθεί στις 29/4 2019 ώρα 9:00 στο Λεβίδι Αρκαδίας με τερματισμό στο στάδιο της αρχαίας Νεμέας.

Όλη η επικαιρότητα