Εκκλησία Ηλεία

Θεολογικό Συμπόσιο με ομιλητή τον π. Γεώργιο Μεταλληνό στην Χριστιανική Ένωση Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα διάλεξη αναμένεται να πραγματοποιήσει το δραστήριο τοπικό Παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) Ηλείας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και την Χριστιανική Ένωση Πύργου. Πρόκειται για το Θεολογικό Συμπόσιο το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ Γερμανού, την προσεχή Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Χριστιανικής Ενώσεως Πύργου(οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου αρ. 4, όπισθεν Ο.Τ.Ε Πύργου).

Ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος Καθηγητής και τέως Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Μεταλληνός  γνωστός ανά το πανελλήνιο και το εξωτερικό για την προσήλωση και αγωνιστικότητά του, προς την Eλληνορθόδοξη Χριστιανική μας παράδοση, ο οποίος   θα αναπτύξει το θέμα «Η ορθόδοξη χριστιανική μαρτυρία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην εποχή  μας».

Με την αποχριστιανοποίηση και τον αφελληνισμό που διεξάγεται στην εποχή μας και που γίνεται μια αχαλίνωτη κούρσα για την ισοπέδωση των ηθικών αξιών στην χώρα μας, ο εκλεκτός ομιλητής μέσα από την πλούσια θεολογική και αγιοπατερική του κατάρτιση, καθώς επίσης και την γλαφυρότητα του λόγου του, πρόκειται να αφυπνίσει τις καρδιές μας, μέσα από τα συγγράματα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, ο οποίος με την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ τον 14ον αιώνα μ.Χ. εκάλυψε τα κενά του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος, είναι δε ο συνεχιστής της Θεολογίας των Μεγάλων Καππαδόκων Πατέρων…

Πριν την ομιλία θα ψαλλούν επίκαιροι ύμνοι της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, από μέλη της Χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ηλείας, υπό την διεύθυνση του Μουσικολογιοτάτου Πρωτοψάλτου κ. Νικολάου Παπαδημητρίου.

Μετά την ενδιαφέρουσα ομιλία θα ακολουθήσουν ερωτήσεις στον εκλεκτό ομιλητή π. Γεώργιο Μεταλληνό, από το ακροατήριο με ευθύνη του κ. Νικόλαου Ζαχαριάδη, Θεολόγου-Προέδρου του Παραρτήματος της Π.Ε.Θ. Ηλείας.

Βραβεύσεις

Στο τέλος θα γίνει η βράβευση των δύο Μαθητριών του 2ου ΕΠΑΛ ΠύργουΒασιλικής Αγγελοπούλου Γ΄ Τάξη και Ρεββέκας Μώρου Β΄ Τάξη, κατόπιν εισηγήσεως του Θεολόγου του Σχολείου κ. Νικολάου Ζαχαριάδη από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Αθανάσιον Βέρραν, για  την ανεύρεση πορτοφολιού με χρήματα και την παράδοση αυτού στον απωλέσαντα συμπολίτη μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της (Π.Ε.Θ.) Ηλείας κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Αλέξιος Κούνας και κ. Αριστέα Πίππα-Παπαδημητρίου, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Χριστιανικής Ενώσεως Πύργου κ. Γεώργιος Χέλης, παρακαλούν θερμά  τους κατοίκους του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής, να τιμήσουν με την ευγενική παρουσία τους, την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση, αναπνέοντας άρωμα ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και ΕΛΛΑΔΑΣ!!

Όλη η επικαιρότητα