Αθλητισμός Ηλεία

Θερινοί αγώνες κολύμβησης στο κολυμβητήριο Αμαλιάδας: Γνώρισαν τεράστια επιτυχία (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες οι θερινοί αγώνες κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών και η ημερίδα ορίων κατηγοριών που διεξήχθησαν στο κολυμβητήριο Αμαλιάδας.

Ήταν η πρώτη επίσημη κολυμβητική διοργάνωση στην Αμαλιάδα, μια μεγάλη στιγμή για τον αθλητισμό της περιοχής, αλλά και για τον υγρό στίβο και στο κολυμβητήριο βρέθηκαν πολλοί θεατές που χειροκρότησαν τους μικρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Οι αγώνες έγιναν υπό το βλέμμα της Σοφίας Δάρα, μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας του ελληνικού αθλητισμού, που στις δηλώσεις της τόνισε χαρακτηριστικά : «Νιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και βέβαια μεγάλη συγκίνηση βλέποντας τα νέα παιδιά να αγωνίζονται σε αυτό το υπερσύγχρονο κολυμβητήριο».

Στην επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων, απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο ταμίας του Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου Νίκος Ξιάρχος.

Ο Κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Με μεγάλη χαρά υποδέχομαι αυτούς τους αγώνες που είναι οι πρώτοι που γίνονται στην πόλη μας. Είμαστε συγκινημένοι που οι κόποι μας απέδωσαν καρπούς. Και θέλουμε να γίνουν και άλλα παρόμοια γεγονότα στην πόλη μας, ακόμη μεγαλύτερης εμβέλειας. Το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας είναι από τα πιο σύγχρονα της χώρας μας και δικαιούνται να διεξάγονται σε αυτό μεγάλοι αγώνες».

Ο κ. Νίκος Ξιάρχος από την πλευρά του ανέφερε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε την δυνατότητα να διοργανώσουμε τους αγώνες της περιφέρειας μας στο πανέμορφο κολυμβητήριο της Αμαλιάδας. Πιστεύω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε και διεθνείς αγώνες».

Κατά την τελετή έναρξης το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Ξιάρχος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον δήμαρχο Ήλιδας για την συνεισφορά του στην διεξαγωγή των αγώνων, ενώ ο δήμαρχος Ήλιδας τίμησε την πρωταθλήτρια Σοφία Δάρα.

Όλη η επικαιρότητα