Ζώα Ηλεία

«Θέρισαν» με φολες 17 γατάκια στον Πύργο – Έγκλημα εκ προ μελέτης

Ακούστε το άρθρο

Σοκαριστικές ήταν οι εικόνες που αντίκρισαν χθες κάτοικοι της πόλης του Πύργου που διαμένουν πλησίον των νέων εργατικών κατοικιών στην Κατακόλου, αφού μεγάλος αριθμός γατιών βρέθηκαν νεκρά από φόλες που βάζουν άνθρωποι αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής. Οι μαρτυρίες των κατοίκων συγκλονίζουν, καθώς το πρόβλημα αυτό υφίσταται εδώ και χρόνια και ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναγκάζονται να περισυλλέγουν τις σορούς των ζώων τους.

Περισσότερα από 30 χρόνια ταλαιπωρούνται από το πρόβλημα αυτό οι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με μαρτυρία ενός εξ αυτών, του Θεόδωρου Κατσιμίγα, που ήταν ο άνθρωπος που βρήκε τις τελευταίες δυο μέρες τις σορούς. Συγκεκριμένα, προχθές βρήκε 8 και χθες 9 γατιά, εκ των οποίων τα 3 μικρά, πιθανότατα γεννημένα το καλοκαίρι. Αρκετά από αυτά ήταν οικόσιτα, στειρωμένα, εμβολιασμένα και με βιβλιάρια υγείας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε αποκλειστικά στην εφημ. «Πατρίς», πρόκειται για σειρά περιστατικών που γνώριζε από τη μητέρα του, όπου κάθε φορά που αυξανόταν ο αριθμός τους, μετά από κάποιο διάστημα βρίσκονταν σωροί νεκρών γατιών από φόλες. Τα στοιχεία του ατόμου ή των ατόμων που πραγματοποιούν αυτή την αποτρόπαια πράξη μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα.

Οι κάτοικοι της περιοχής δείχνουν τη διάθεση να μην παραμείνουν με σταυρωμένα χέρια, αφού ήδη έχουν καταφύγει στην αστυνομία, ενώ στη συνέχεια θα βρεθούν και στον εισαγγελέα προκειμένου να κινήσει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες που χρειάζεται για να βρεθούν οι υπαίτιοι. Αναμένεται ακόμα να απαιτήσουν και τοξικολογική εξέταση προκειμένου να γνωρίζουν το δηλητήριο που επέφερε τους μαζικούς θανάτους, ώστε η αστυνομία να έχει τη δυνατότητα να ψάξει πότε αγοράστηκε και από ποιον.

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Βασιλόπουλος δήλωσε πως πρόκειται για συχνό φαινόμενο, του οποίου «θύματα» είναι σκυλιά και γατιά της περιοχής, με τα κρούσματα να τους επηρεάζουν για ακόμα μια φορά μετά από τόσα χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί πως πλέον η προστασία των ζώων είναι το βασικό μέλημά τους.

Τέλος, η Μαρία Φίλη εστίασε στις ενέργειες που έχουν ήδη δρομολογηθεί να γίνουν τονίζοντας πως στόχος φαίνεται να είναι τα γατιά μόνο, καθώς και στον κίνδυνο που υπάρχει να βρεθούν νεκρά πέρα από τα ζώα και μικρά παιδάκια που παίζουν συχνά στην περιοχή και μπορούν από περιέργεια να βρουν τις φόλες και να τις δοκιμάσουν.

Όλη η επικαιρότητα